Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Steak zo žraloka na kokosovom oleji

štvrtok 8. januára 2015

Steak zo žraloka na kokosovom oleji

Nie som si istá, či má vôbec zmysel sem tento primitívny recept-nerecept publikovať. Je to jednoduché a netreba nad ním dlho premýšľať. Môže však poslúžiť ako inšpirácia, keď neviete ako by ste trochu obmenili jedálniček.

O kokosovom oleji sa toho popísalo neúrekom a preto nebudem nosiť drevo do lesa. Dlho som rozmýšľala nad jeho kúpou, predsa len ma trochu ovplyvnili všetky tie informácie o ňom, aký je vlastne zázračný a koľko pozitívnych aspektov ľudskému telu môže poskytnúť. Odrádzala ma len tá cena. Moju dilemu ukončil štedrý Ježiško, ktorý mi kokosový olej pod stromček nadelil. Týmto mu ďakujem.

Na jednu porciu budeme potrebovať:
  • žraločí steak
  • 2 ČL kokosového oleja
  • citrónovú šťavu
  • bylinkovú soľ a korenie garam masala podľa chuti
Žraloka umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ochutíme bylinkovou soľou a garam masala korením. Tu to netreba preháňať, aby v konečnom dôsledku pochutiny neprekryli nádych kokosu z oleja. Na rozohriatom oleji z oboch strán sprudka opečieme steak zo žraloka, zmiernime plameň a podlejeme troškou vody. Dusíme, kým mäso nie je mäkké, rybe veľa netreba, maximálne 10 minút. V prípade potreby môžeme pridať buď trochu vody, alebo citrónovej šťavy, tak aby sme mali aj trošku omáčky. Hotovo, podávame! Ja s obľúbeným mrkvovým šalátom. 





A čo vy? Používate v kuchyni kokosový olej? Alebo dokonca na telo?

2 komentáre:

  1. Kokosový olej používam do pečenia zdravých koláčov a ešte ho jem preventívne každý deň za lyžičku :)
    Mňa prekvapil žralok, ktorého som ešte nejedla, aký je? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Má celkom jemné mäso, také biele, možno niečo ako pangasius, ale nie také vodové a menej mastné.

      Odstrániť