Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Brokolicovo hrášková omáčka na cestoviny

pondelok 23. februára 2015

Brokolicovo hrášková omáčka na cestoviny

S týmto receptom dieru do sveta určite neurobím, ale mohol by sa hodiť všetkým, ktorí sú v kuchyni noví a ocitli sa v nej takpovediac náhodou. Pretože nie je nič jednoduchšie a študentskejšie ako uvariť cestoviny a niečo na ne nahádzať. Aby to však nebol len barbarský kečup so syrom alebo, nedajbože, nejaká zmes z obchodu, u ktorej pôvodom si nemôžete nikdy byť istí, siahnime po nejakej tej zelenine. A syre. Syr musí byť. Za každých okolností.

Určite potrebujeme:
  • malú hlávku brokolice
  • 2 hrste mrazeného hrášku (alebo malú konzervu)
  • 115 g syra s modrou plesňou (také to trojuholníkové balenie nivy či rivalu a podobne)
  • 1 strúčik cesnaku
  • trochu masla
  • asi hrnček mlieka
  • samozrejme, cestoviny
Cestoviny dáme variť podľa návodu na obale aby boli na skus. Na masle orestujeme cesnak nakrájaný na plátky, kým nezačne voňať. Pridáme brokolicu rozdelenú na malé ružičky a trochu ju opečieme, kým nezíska farbu. Zalejeme ju mliekom a privedieme do varu. Následne pridáme plesňový syr nakrájaný na menšie kúsky a necháme ho úplne roztopiť. Zmes priebežne miešame, kým nie je brokolica hotová. Na záver už len pridáme hrášok, prípadne omáčku dochutíme. Treba však koštovať, syr už je slaný a ak použijeme konzervovaný hrach, ten tiež býva v slanom náleve. Servírujeme s cestovinami, v mojom prípade so špaldovými vývrtkami.




Začal nový týždeň a nie práve ideálne. Napočudovanie, meteorológom tentokrát predpoveď vyšla a je hnusne, mrholí, vlezlý vlhký chlad sa zahrýza do kostí. Nenechajme si však pokaziť plány a povedzte mi, čo sa chystáte podniknúť? 

2 komentáre: