Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kuracie prsia v sézame

nedeľa, 1. februára 2015

Kuracie prsia v sézame

Mám tak roztečený mozog, že vôbec neviem čo vám napísať na úvod. Snáď len toľko, že nie len vedomosťami je človek živený, ale hlavne jedlom. Preto, hoci nemám príliš času nazvyš a takmer výhradne sa venujem len štúdiu, nejakých pár minút si musím nájsť aj na prípravu obeda. Musí to však byť rýchle a nenáročné. A keďže aj takéto pokrmy môžu dopadnúť nad očakávania pozitívne, bolo by škoda nepodeliť sa s nimi. Ak teda máte rovnaké problémy ako ja a neviete, kde vám hlava stojí, inšpirujte sa nasledovným receptom.

Niekde splašíme:
  • 2 kuracie prsia
  • (ideálne sézamový) olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 PL sójovej omáčky
  • šťavu z pol citróna (lepšie možno menej)
  • trochu čili omáčky
  • 1-2 PL sézamu
Prsia umyjeme, nakrájame na kocky a na rozpálenom oleji orestujeme. Primiešame cesnak pokrájaný nadrobno, ochutíme sójovou a čili omáčkou, šťavou z citróna, soľou a korením a dobre premiešame. Plameň trochu zmiernime a pod pokrievkou dusíme. Na začiatku by to všetko malo pustiť dostatok šťavy, ale neskôr zrejme bude nutné priliať trochu vody. Dusíme zhruba 15 minút, podlievame podľa potreby. Na záver pridáme sézam, ku koncu až preto, aby sa nepripálil. Necháme dusiť ešte 5-10 minút v závislosti či je už mäso hotové. Dobojované! Šup s kuracinou na tanier a poctivo prežúvame popri kŕmení sa nezrozumiteľnými vzorcami.. (nie, to posledné naozaj nie je povinné.)






Ak máte radi ázijsky orientovanú kuchyňu a pripravujete si podobné jedlá pravidelne, zrejme budete mať v špajzi napríklad ryžový ocot či zázvor. Pokojne tieto ingrediencie môžete použiť namiesto citrónu a čili omáčky. Nič sa však nestane, ak budete improvizovať podobne ako ja a siahnete proste po tom, čo máte po ruke. Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára