Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Restované kuracie prsia s ružičkovým kelom a cibuľovými krúžkami

piatok 3. apríla 2015

Restované kuracie prsia s ružičkovým kelom a cibuľovými krúžkami

Práve som sa od spolubývajúcej dozvedela, že na Veľký piatok sa údajne nemá konzumovať mäso. Netušila som, že takýto zvyk existuje, ale ospravedlňuje ma to, že som neveriaca a tak ma podobné obyčaje nechávajú chladnou. A ani zamak ma netrápi, že som si dnes na obed pripravila kuracie prsia. S ružičkovým kelom! A skvelou cibuľkou restovanou na masle! Ak i vy patríte medzi ignorantov tradícií, nechajte sa inšpirovať a pripravte si chutný pokrm.

Budeme potrebovať:
  • kuracie prsia
  • 2 veľké hrste ružičiek kelu
  • veľkú cibuľu
  • maslo
  • sušené oregano a bazalku, bylinkovú soľ
Maslo v panvici zohrejeme a sprudka na ňom opečieme cibuľu, ktorú sme pokrájali na krúžky. Snažíme sa, aby sa krúžky príliš nerozoberali (ale keď sa tak stane, nemusíte sa hneď ísť hodiť z mosta). Keď je cibuľa zlatistá, respektíve zhnednutá, vyberieme ju na kuchynskú servítku, aby sme ju zbavili prebytočného tuku. 


Vo výpeku orestujeme umyté kuracie prsia nakrájané na kocky a ochutíme soľou, oreganom a bazalkou. Kel zbavíme nepekných vonkajších lístkov, umyjeme a prepolíme. Pridáme do panvice a restujeme do zlatista. Zmiernime plameň, môžeme prípadne pridať ešte trochu masla a podlejeme dúškom vody, len aby sa výpek nepripiekol. Keď sú mäso i zelenina mäkké, servírujeme s cibuľovými krúžkami. 


Nikdy ma neprestane prekvapovať, ako i z málo ingrediencií možno vykúzliť fantastické jedlo. 




Foodstylista zo mňa veru nebude..



Neviem sa rozhodnúť, či mi najviac chutil chrumkavý kel, alebo sladká cibuľka. Nech to dopadne akokoľvek, krúžky určite nevynechávajte, boli by ste ukrátení, pretože výslednú chuť dvíhajú na úplne iný level. Presvedčte sa!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára