Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šalát s pečenou tekvicou Hokkaido, šampiňónmi a hummusom

sobota 22. augusta 2015

Šalát s pečenou tekvicou Hokkaido, šampiňónmi a hummusom

Nechcem maľovať čerta na stenu, ja som posledná, kto by mal z toho radosť, ale leto sa nám pomaly blíži ku koncu. Už je pred nami len jeden augustový týždeň (na ktorý meteorológovia hlásia teplo, tak dúfam, že sa to vyplní) a obchody sa začínajú plniť jesennými plodinami. Okrem iného aj krásnymi oranžovými Hokkaido tekvicami. Mne sa pošťastilo vlastniť domácu, vypestovanú v starkinej záhrade, preto som ju bez dlhého rozmýšľania hodila na plech. Aj spolu so šampiňónmi, aby jej nebolo smutno. Takže ak vás sezóna tekvíc nenecháva chladnými a radi by ste sa poobzerali po nejakom recepte, smelo čítajte ďalej.

Na jednu porciu budeme potrebovať:
  • 1/2 tekvice Hokkaido, vydlabanej, nakrájanej na mesiačiky
  • 3/4 konzervy sterilizovaných šampiňónov v celosti
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • 3 sušené paradajky v oleji + olej z nich
  • 1 kopcovitú PL kari hummusu
  • 1 vajce, uvarené namäkko
  • bylinkovú soľ podľa chuti
Hokkaido umyjeme, zbavíme semien, nakrájame a posypeme bylinkovou soľou. Cesnak nastrúhame, zmiešame s olejom z paradajok a rovnomerne zmes roztrieme po povrchu tekvice. Mesiačiky kladieme na plech s papierom na pečenie, ku ktorým pridáme šampiňóny. Pečieme pri 200° asi 20 minút, kým nie je tekvica mäkká. Medzitým uvaríme vajce namäkko: ja som našla najjednoduchší spôsob ako na to. Vajce vložíme do studenej vody a privedieme k varu. Akonáhle voda začne bublať, odstavíme ju zo sporáka a necháme 4-5 minút odstáť. Potom vodu vylejeme, vajce zalejeme studenou, aby nedošlo k ďalšiemu varu a hotovo. 
Šalát naaranžujeme do misky: mesiačiky tekvice môžeme rozkrojiť na menšie kusy, doplníme ešte šampiňónmi, sušenými paradajkami, vajcom a štedrou dávkou hummusu (s príchuťou kari, v mojom prípade).






Aké sú vaše plány na posledné zvyšky leta? Chystáte sa ešte niekam na výlet? Alebo budete odpočívať s vyloženými nohami?

5 komentárov:

  1. To vypadá úžasně! Hokkaido může jíst klidně po (deseti)kilech :) Mimochodem poslední dobou máš čím dál hezčí fotky, velké zlepšení!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéééj ďakujem za pochvalu, ani nevieš ako ma to potešilo! Aj keď si myslím, že moje fotenie je katastrofálne, v porovnaní s inými blogmi.

      Odstrániť
    2. Kdepak! Já tvoje příspěvky sleduji už od začátku a hlavně teď jde vidět veliké zlepšení, lepší úhly, ostření... Srovnáváním bych se netrápila. Mně se líbí, že tvé fotky jsou pořád o jídle, bez zbytečných příkras, hvězdiček, kytiček a podobně :))

      Odstrániť
    3. Teraz si ma priviedla do rozpakov, ďakujem za krásny komentár, si neskutočne zlatá! Vznášam sa na oblaku šťastia a budem sa snažiť zo všetkých síl nesklamať!

      Odstrániť
    4. Jéje, promiň :)) Tak snad ti ten oblak dlouho vydrží :)

      Odstrániť