Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Štvorvrstvový sendvič z červenej repy

piatok 20. mája 2016

Štvorvrstvový sendvič z červenej repy

Ooooch, mňam, hmmm, pochúťka.. tak toto a veci podobné si budete hovoriť, keď vám predstavím nasledujúci recept. Nielenže je plný rozmanitých chutí a zaujímavých kombinácií, je neuveriteľne farebný a veselý, výživný a vyvážený, no proste neobyčajný sendvič! Klasický z krajcov chleba sa môže strčiť do myšacej dierky. Oproti nemu má totiž tento vysoký obsah nutrientov a vitamínov, ktoré naše telo rozhodne využije a spotrebuje v maximálnej možnej miere. Pusťme sa už do toho:

4 sendviče:
  • 3 malé červené repy, upečené v alobale
  • 1 veľké vajce
  • 50 g tvrdého syra (dobre taviteľného)
  • 1 strúčik cesnaku
  • náprstok balzamikového octu
  • trochu soli a korenia podľa chuti
Náplň:
  • 1 vajce - volské oko
  • 2+2 ČL domáceho pesta z medvedieho cesnaku
  • 1 ČL dijónskej horčice
  • 2-4 listy hlávkového šalátu
Upečenú repu ošúpeme a pomocou robota rozmixujeme na čo najdrobnejšie. Zabalíme ju do kuchynskej gázy a vyžmýkame čo najviac tekutiny. Hmotu vložíme do misy, pridáme vajce, strúhaný cesnak a tvrdý syr, ochutíme soľou, korením a octom. Poriadne premiešame a na plechu vyloženom papierom na pečenie potretým olejom rukami sformujeme 4 rovnaké štvorce. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút, sendviče potom otočíme a dopečieme aj z druhej strany. 



Nasleduje vrstvenie: na prvý plát roztrieme 2 ČL pesta z medvedieho cesnaku, navrch umiestnime volské oko a naň druhý repový sendvič. Potrieme ho horčicou a prilepíme k nemu listy hlávkového šalátu. Umiestnime tretí plát, opäť potrieme pestom a priklopíme posledným plátom. Ako bonus si pripravíme zeleninovú prílohu: hlávkový šalát so zálievkou z olivového oleja, balzamikového octu a bylinkovej soli. Sendviče sa perfektne hodia do cestovných misiek, preto tento pokrm vrelo odporúčam všetkým, ktorí nemajú tú možnosť stravovať sa doma alebo v nejakom zariadení.


Škoda, že vám tento fantastický sendvič nemôžem predstaviť v reze, bohužiaľ, zostavovala som ho priamo v miske, ktorú som ťahala so sebou do práce. A ešte väčšia škoda, že vám nemôžem dať ochutnať. Je teda len na vás, aby ste vyskúšali a potom mi dali za pravdu, že nekecám. (Rozpory nepripúšťam, neobsahuje nič, čo by sa malo priečiť akémukoľvek maškrtnému jazyku..)

2 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Haha, síce to v kuchyni vypadalo, akoby došlo k nejakému krvavému masakru (červená repa je sviňa, farbí to neskutočne), ale čestne prehlasujem, že pri príprave sendviča nedošlo k žiadnej ujme na zdraví! :D

      Odstrániť