Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cuketové lodičky plnené kuracím mäsom, vajcom a syrmi

nedeľa 30. apríla 2017

Cuketové lodičky plnené kuracím mäsom, vajcom a syrmi

Tento týždeň bol náročný. Po fyzickej tiež, ale hlavne po tej psychickej stránke. Zase problémy v práci, no čo vám budem vykladať, ono sa vždy niečo nájde. Každý toho má nad hlavu a keď pomyselný pohár trpezlivosti pretečie, na niekom sa to musí vyvŕšiť. Blbé je, keď to padne na mňa. Od roboty som si dala pokoj aspoň v piatok a doterigala sa znovu po pár mesiacoch domov. Poviete si, dovolenka, tá sa má, ale hej, aký je to oddych, keď musíte vybavovať veci, behať po doktoroch a čo ja viem čo ešte. Aspoň stretávka s našou rozvetvenou rodinou vždy poteší. Menej to, keď už po piatykrát na ďalšom mieste máte verklíkovať to isté. Aaale, dosť bolo ponôs, prejdime k tomu podstatnému a totiž jedlu. Hlavnej úlohy sa zhostila mamina a ja som ju v tom veľkodušne nechala, ale do nasledujúceho receptu som strčila špičku nosa, preto vám ho dnes môžem predostrieť. Okrem toho, odniesla som si pár nových inšpirácií a tak mám do budúcnosti zo dve esá v rukáve. Určite sa na blogu dočkáte rekreácií jej receptov, dnes však už poďme k týmto plneným cuketám.
  • 1 veľkú cuketu, prekrojenú pozdĺžne na dve polky
  • trochu bylinkovej soli
  • olivový olej 
  • asi ½ kuracieho prsa
  • 1 vajce
  • ½ cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • zhruba 1 PL krémového syra
  • tvrdý strúhaný syr na posypanie
  • navyše:
    • šampiňóny plnené mäkkým syrom
    • varenú brokolicu
    • sardelovo-olivovú omáčku/pastu (na ktorú sa chystám čoskoro a bude aj recept)
Striedku cukety vydlabeme lyžičkou a pridáme ju do panvice k cibuli pokrájanej na malé kocky a prelisovanému cesnaku restovaným na olivovom oleji. Kuracie mäso nasekáme na malé kúsočky a vhodíme do panvice. Opekáme na zlatisto a podľa nálady ochutíme koreninami, ktoré máme po ruke. Primiešame dnu mäkký syr, necháme ho rozpustiť a vyklepneme vajce. Rýchlo miešame vareškou, kým nie je poriadne zapracované a vznikne nám jedna kompaktná hmota.


Plnku rovnomerne nanesieme do vydlabanej a osolenej cukety, posypeme strúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry piecť tak na 15-20 minút, kým lodičky nie sú mäkké a povrch zlatohnedý. 
Po jednej polke cukety servírujeme na tanier spolu s uvarenou brokolicou, šampiňónmi so syrom a olivovo-ančovičkovou pastou. 





To je hneď o poznanie lepšia prezentácia, keď to porovnám s mojimi klasickými miskami a tanierami, nahádzanými len tak halabala. Nuž, niekto na to proste má cit a o mojej maminke to platí, je to holý fakt. Keby som chcela mať z jej estetického cítenia aspoň niečo, hneď by prezentácia mojich výtvorov dosiahla iný level. Takto sa však musím tešiť z toho, ak mi raz za čas pomôže pozdvihnúť úroveň tohto blogu. O chuti sa nebavme, to je jasné a bez debaty. Čokoľvek pripraví je dokonalá bomba. Platí to aj v prípade plnenej cukety vyššie, preto si ju rozhodne pripravte.

2 komentáre:

  1. Juuu ... neuraz sa :D ale fakt sa na to lepšie pozerá :D maminka je šikulka :) a ono to nie je umenie, nemusíš spraviť dokonalé pozadie s tulipánmi a prestieraním, ale úplne postačí takto jednoducho pekne na tanieri :)teším sa na tie triky v rukáve čo si si odniesla z domu :) prajem pevné nervy v robote a posielam veeeľa pozitivnej energie :)

    http://newhealthyday.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urážať sa nebudem, ale u mňa je proste problém to len dostať na tanier. Navarím a všetko hneď putuje do krabičiek a misiek.
      Za prianie ďakujem, energiu budem potrebovať, tento týždeň je zase hustý..

      Odstrániť