Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Petržlenová kaša

utorok 30. apríla 2013

Petržlenová kaša

Dnes zase recept, ktorý sa týka zeleniny. V Lidli som zhrabla pol kila petržlenu a dnes ho pripravila na obed k mäsu. Je to jednoduché, rýchle a veľmi chutné.

Na jednu porciu potrebujeme:

  • 2 petržleny
  • lyžica (arašidového) oleja
  • soľ a korenie
Petržlen nakrájame na kolieska a na oleji jemne orestujeme, aby chytil trochu farby. 


Potom ho zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme do mäkka (10 - 15 minút).


Keď je petržlen hotový, vodu zlejeme a zmixujeme ho na kašu. 



Pokojne na zjemnenie môžete pridať maslo či mlieko, ale ja som ho nechala v takej surovej podobe. Môžeme ešte prípadne dochutiť korením a bylinkami a podávame. 


Ja som kašu robila k bravčovej panenke (recept pridám možno už zajtra :D) a bola výborná. Určite skúste namiesto tradičnej zemiakovej kaše. 





2 komentáre: