Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bentó week #23: Opekaný losos na šampiňónoch s worchestrovou omáčkou

štvrtok, 26. novembra 2015

Bentó week #23: Opekaný losos na šampiňónoch s worchestrovou omáčkou

V predchádzajúcich dňoch som sa vracala z firmy domov neskoro, preto bolo nutné vymyslieť na obed do práce niečo čo bude rýchlo hotové. Tak som stavila kartu na rybu. Dobrá voľba, misky som naplnila raz dva a brucho mohlo byť spokojné. Navyše, spotreba surovín minimálna, no i tak sa poľahky dá vytvoriť niečo lahodné. Základom je worchester. A čo ešte k nemu?
  • 4 podkovy lososa
  • trochu masla
  • 2-3 ČL worchestrovej omáčky
  • trochu bylinkovej soli
  • 1 veľkú konzervu sterilizovaných šampiňónov
  • 1 mrkvu
  • 1 cibuľu
Na masle opečieme z oboch strán lososové podkovy, pričom ich posypeme soľou a ochutíme worchestrom. Vyberieme ich na tanier a vo výpeku orestujeme cibuľu nakrájanú na tenké polmesiace. Pridáme ešte trochu omáčky a necháme skaramelizovať. Kým sa cibuľa pripravuje, vrhneme sa na vykosťovanie ryby. Rozdrobíme ju na malé kúsky a snažíme sa odstrániť všetky kostičky. K cibuli potom pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu a šampiňóny na štvrtiny. Dusíme do polo mäkka. Kúsky lososa vrátime do panvice, premiešame a hotovo, rozdeľujeme do misiek (alebo servírujeme).





Dnes i zajtra mám day off, ale len tak relatívne, pretože frčím domov na Slovensko vybaviť niečo dôležité, takže si toho voľna príliš neužijem. A čo vy? Aké plány máte na víkend?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára