Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Dusené bravčové v garam masala paradajkovej omáčke s domácim hummusom

pondelok, 23. novembra 2015

Dusené bravčové v garam masala paradajkovej omáčke s domácim hummusom

Síce sa to z názvu môže zdať príliš komplikované, ale vôbec to tak nie je. Na prípravu mäsa iba zmiešame pár ingrediencií v rajnici, necháme ho svojmu osudu a rovnako je to aj s varením cíceru na hummus, kde jedinou prácou je samotné mixovanie na hladkú pastu. Veď viete, ako som sa sťažovala, že mám málo času. Takže sa mi naozaj nechcelo vŕtať do ničoho komplikovaného. Ak aj vy zápasíte s podobným problémom, mám riešenie:
  • 250 g bravčového karé
  • trochu oleja
  • 1 PL sladkej čili omáčky
  • 1 PL balzamiko octu
  • 1/2 ČL korenia garam masala
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 konzerva lúpaných paradajok (v mojom prípade domácich s cesnakom a bazalkou)
  • 1 hrsť sušených kuriatok (alebo iných húb)
Hummus:
  • 1/2 šálky cíceru v suchom stave
  • 2 ČL dijónskej horčice
  • 2 ČL oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • pár lístkov čerstvej bazalky
  • bylinkovú soľ
Sušené kuriatka zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť. Mäso umyjeme, bavíme blán a nakrájame na tenšie rezance. Na oleji ich sprudka opečieme a do hrnca pridáme čili omáčku, balzamiko, garam masalu, korenie a soľ. Poriadne zamiešame, trochu zmiernime plameň a necháme mäso pustiť šťavu. Potom zlejeme huby, nakrájame cesnak nadrobno a spolu s paradajkami pridáme k bravčovine. Na miernom plameni dusíme domäkka a podľa potreby podlejeme vodou. 


Na noc si necháme namočiť cícer a na druhý deň ho prepláchneme v čistej vode. Necháme uvariť úplne domäkka a potom zmiešame s horčicou (alebo tahini pastou), olejom, nasekaným cesnakom, soľou a bazalkou a ponorným mixérom zmixujeme na hladko. 


V ideálnom svete by som tento pokrm servírovala s poriadnou kôpkou hummusu na porcii mäsa, aby sa s ním spojila paradajková omáčka, ale v čase núdze opäť putoval do misiek.




Pikantnej čili omáčke veľmi vydarene sekunduje netypická chuť indického korenia, takže niekto kto nie je zvyknutý na výrazné koreniny, určite privíta zjemnenie a neutralizáciu, ktorú poskytuje hummus. No a kuriatka k tomu? Prepašovať niečo tak domáce do cudzokrajného jedla určite nie je na škodu, práve naopak!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára