Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Buddha Bowl: Pečené cviklové hranolky s avokádom

sobota, 21. novembra 2015

Buddha Bowl: Pečené cviklové hranolky s avokádom

Ahojte, takmer som na vás dnes zabudla! A to by bola rozhodne škoda, pretože by som vás tým pripravila o výborný tip, čo si zhotoviť na obed. Naozaj to berte len ako takú jemnú inšpiráciu, pretože príprava je zase a znova primitívna a vôbec pri nej nie sú treba žiadne výnimočné zručnosti. Vytvoriť zdravšiu alternatívu k obyčajným hranolkám možno z akejkoľvek zeleniny, takže ani cvikla nie je výnimkou, nuž a potom, šup, len s nimi do rúry! Pre väčšiu pestrosť som ich doplnila ešte mrkvovými a určite nesmú chýbať dobré tuky a bielkoviny. V preklade, nakrájať do misky avokádo a trochu syra, vylepšiť to olivami a hotovo, príbory do ruky!
  • 1 cviklu
  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 dokonale zrelé avokádo
  • hrsť zelených olív
  • 30 g hermelínu
  • bylinkovú soľ
  • maslo
Cviklu aj mrkvu ošúpeme a nakrájame na hranolky. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie, obložíme plátmi masla a posypeme bylinkovou soľou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme tak 20 minút, kým zelenina nie je mäkká. Aspoň raz poriadne prehrabeme, aby sa upiekla zo všetkých strán.
Medzitým si nakrájame avokádo, olivy a syr na kocky a dáme do dostatočne veľkej misky. Ochutíme bylinkovou soľou a následne doložíme upečené zeleninové hranolky.




Pekný večer prajem všetkým a zajtra ničím nerušenú pokojnú nedeľu, nenechajte si ju pokaziť nevľúdnym počasím. Aspoň bez výčitiek môžeme zaliezť pod deku a oddychovať. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára