Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Dusená biela fazuľa s ružičkovým kelom v paradajkách

sobota, 5. decembra 2015

Dusená biela fazuľa s ružičkovým kelom v paradajkách

Z uplynulého týždňa som vám dlžná ešte jeden krabičkový recept. Strukoviny, zelenina, syry? Tým sa určite nedá nič pokaziť. Navyše, hoci sa to tak na prvý pohľad nemusí zdať, je to bohatý a sýty pokrm, takže vás dostatočne nabije energiou do náročného dňa.

Budeme potrebovať:
  • 1/2 hrnčeka bielej fazule v suchuom stave
  • 3/4 vrecka ružičkového kelu
  • bylinkovú soľ podľa chuti
  • zmes sušených byliniek (oregana, bazalky, tymianu, rozmarínu, podľa vlastného uváženia)
  • 1 pohár domácich zakladaných lúpaných paradajok (s cesnakom a bazalkou, ak nemáte, stačí 1/2 konzervy kupovaných plus cesnak)
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 balenia mozzarelly
Fazuľu na noc namočíme do vody a na druhý deň prepláchneme v novej. Dáme ju do hrnca s vodou a privedieme k varu. Medzitým zrežeme stopky z kelu a očistíme ich od nepekných listov. Pridáme do hrnca a ochutíme soľou a bylinkami. Varíme v malom množstve vody, keď je fazuľa i kel polomäkká, pridáme paradajky a ďalej dusíme. Na záver podlejeme mliekom a necháme tekutinu ešte trochu zredukovať. Potom zmes preložíme do misky, obložíme mozzarellou nakrájanou/natrhanou na kúsky a premiešame, aby sa trochu rozpustila. Pred konzumáciou odporúčam dobre zohriať, aby sa syr úplne rozpustil a krásne naťahoval. Dobrú chuť!





Milí moji, čižmičky už máte vyčistené? Poslúchali ste celý rok? Alebo si nájdete v topánkach iba čierne uhlie?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára