Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Korenené pečené bravčové stehno s hráškovo-horčicovým dresingom

pondelok, 7. decembra 2015

Korenené pečené bravčové stehno s hráškovo-horčicovým dresingom

Nový týždeň, nový začiatok, nové prípravy do prenosných pracovných obedových misiek. Aspoň tak by som to v stručnosti mohla zhrnúť. Po dobrovoľnom pôste bez mäsa zase zaúradovali inkriminované chuťové bunky a tak som v nedeľu vopchala do rúry kus bravčoviny. Pekne do alobalu, aby sa poriadne prehriala v tejto chladnej ročnej dobe. Hlavná hviezda programu? Nie, nie, tento titul jej bol odopretý, udelila som ho fantastickému hráškovému dresingu vyladenému dijónskou horčicou. Poviem vám, mohla by som ho jesť len tak samotný. Preto ak ho nabudúce budem pripravovať, určite vo väčšom množstve, než len na jednu skromnú porciu. Zvedaví? Čítajte ďalej!

Pečené mäso:
  • 350 g bravčového stehna v celku
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL údenej papriky
  • 1/2 ČL kari korenia
  • 1/2 ČL korenia 4 farieb, rozdrveného 
  • trochu bylinkovej soli
  • 1 cibuľa
  • 1 veľký strúčik cesnaku
Hráškovo-horčicový dresing:
  • 1/2 veľkej konzervy sterilizovaného hrachu
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 ČL dijónskej horčice
  • citrónová šťava
  • trochu bylinkovej soli
  • 10 čerstvých bazalkových listov
  • 3-4 PL vody, podľa potreby
Bravčovinu umyjeme, vložíme do misky, pridáme k nej olej, papriku, korenie, soľ a kari a dobre ju v zmesi premiešame. Mäso preložíme na alobal, obložíme cibuľou nakrájanou na osminy a potrieme prelisovaným cesnakom. Alobal zvinieme do balíčka a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 200° na 30 minút. Potom balíček obrátime a pečieme ďalšiu polhodinu. Nakoniec alobal roztvoríme a dopekáme 15-20 minút, aby sa na povrchu utvorila chrumkavá kôrka.


Kým sa robí bravčovina, pripravíme dresing: hrášok zmiešame s olejom, horčicou, bazalkou, citrónovou šťavou, ochutíme soľou a pridáme vodu, začneme s 1 lyžicou. Zmixujeme pomocou tyčového mixéra alebo smoothie makera. Priebežne prilievame vodu, aby sme dosiahli polotekutú konzistenciu a úplne hladkú textúru. 


Upečené mäso necháme chvíľku odpočinúť a nakoniec krájame na plátky. Servírujeme ideálne preliate dresingom, v horšom scenári umiestnime do nádob a balíme na cestu.




A čo vy? Načerpali ste cez víkend dostatok energie do nového pracovného týždňa? Ako ste sa pripravili?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára