Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Garam Masala cícerový šalát

streda, 16. marca 2016

Garam Masala cícerový šalát

Chýba mi jar. A slnko. A teplo. Neviem sa ich dočkať. I môj organizmus už túži po zmene a pýta si na tanier ľahšie, živšie, svieže jedlá. Predzvesťou je tento šalát, ktorý sa ocitol akoby na rozmedzí medzi hutnými bohatými zimnými šalátmi a letnými s prevahou surovej zeleniny. Mimoriadne sa hodí aj do krabičky, keďže ho možno konzumovať so všetkým komfortom aj studený. No treba vám ešte niečo viac? Ahá, recept by bodol. Dobre, nech sa páči:
  • 1/2 hrnčeka cíceru, v suchom stave
  • 1 malú cibuľu
  • 2 hrste čiernych olív
  • 2 hrste cherry paradajok
  • 1 ČL korenia garam masala
  • na zálievku: 
    • 2 PL kvalitného olivového oleja
    • 1 PL jablčného octu
    • bylinkovú soľ podľa potreby
    • čerstvú pažítku na posypanie
Cícer na noc namočíme do vody, na druhý deň ho prepláchneme a v novej uvaríme do mäkka. Cibuľu nakrájame na tenučké polmesiace, paradajky na polovice, olivy nadrobno. Všetko pridáme do misy spolu s uvareným, ešte horúcim cícerom. Tento krok je dôležitý, aby sa cibuľa trochu sparila a bola tak lepšie stráviteľná. Šalát posypeme korením garam masala a zalejeme zálievkou. Na tú jednoducho zmiešame olej s octom a soľou (prípadne paprikovými vločkami). Dodekorujeme posekanou pažítkou a poriadne premiešame. Myslím si, že tento šalát je dokonca lepšie jesť až po nejakom čase, aby sa všetky zložky poriadne prepojili. 




Tým, že je tento rok Veľká Noc akosi predčasne, na mňa túžba po zeleni a slnečných lúčoch dolieha ešte intenzívnejšie ako inokedy. Povedzte, že v tom nie som sama a zdieľate podobné pocity! Môžeme sa aspoň navzájom morálne podporovať a chlácholiť, že už to nebude trvať dlho a dočkáme sa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára