Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kokosové kari so šošovicou a ružičkovým kelom

streda, 30. marca 2016

Kokosové kari so šošovicou a ružičkovým kelom

Sledujete, všímate si s akou frekvenciou momentálne pridávam príspevky? To som na vás dobrá, všakže? Nuž, toto obdobie asi nebude mať dlhé trvanie, preto ho využite a pozrite sa opäť do môjho hrnca. A dnes to rozhodne bude stáť za to, pretože toto kokosové kari je fantastické! Ak sa nebojíte kuchyne ovplyvnenej východom, tento pokrm bude zaručene niečo pre vás! Obsahuje samé lahodné veci, dominantou je však určite kokosové mlieko, jednoducho sa treba oblizovať až za ušami. Dosť ospevovania, poďme k veci.

Na jeden veľký kotol:
  • 1/2 hrnčeka šošovice v suchom stave
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 plechovka (400 g) kokosového mlieka
  • 1-2 ČL sladkej čili omáčky
  • 1/2 - 1 ČL mletého kari
  • 1 ČL jablčného octu
  • 2 veľké hrste ružičkového kelu
  • bylinkovú soľ podľa chuti
Šošovicu na noc zalejeme vodou a na druhý deň prepláchneme. V novej uvaríme do polo mäkka (20-25 minút). Scedíme ju a zatiaľ odložíme bokom. Do hrnca pridáme olej a na ňom veľmi krátko osmažíme posekaný cesnak. Do hrnca pridáme ružičkový kel zbavený stopiek a prekrojený na polovice. Orestujeme, vlejeme dnu kokosové mlieko (tekutú aj tuhú časť) a ochutíme čili omáčkou, kari korením, octom a soľou. Pridáme šošovicu a povaríme, kým mlieko trochu nezhustne (takých 10 minút). Dobojované, prelejeme do misky a napchávame sa! Ak nie sme majetnícki, rozdelíme sa ešte s niekým, v tom prípade by možno nebolo na škodu doplniť i ryžou či chlebovými plackami naan




Naozaj som si zamilovala kokosové mlieko, škoda, že je také drahé. V akcii som si však kúpila strúhaný kokos a mám v pláne vyrobiť si domáce. Máte s tým nejaké skúsenosti? Ak áno, budem vďačná za akékoľvek rady a tipy! Na oplátku ponúkam tento recept, aby ste vedeli, čo s ním urobiť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára