Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Hustý kari krém z pečenej mrkvy

nedeľa, 13. marca 2016

Hustý kari krém z pečenej mrkvy

Všímate si, ako ma kompletne opantala myšlienka pripravovať si "polievky" zo zeleniny pripravenej v rúre? Je tu ďalší recept do zbierky: na extra hustý krém z upečenej mrkvy. Je výborný, hutný, na jednej strane sladký, na druhej trochu pikantný a exkluzívny vďaka obsahu kari korenia. Áno, dala som mu opäť šancu, keďže minule sa mi celkom osvedčilo pri ochutení karfiolu. Nemohlo to dopadnúť inak, ako s obrovskou misou krému, hustého, že v nej lyžica takmer stála, ale také ja rada. A ak aj vy, neváhajte čítať ďalej:
  • 4 veľké mrkvy
  • trochu olivového oleja
  • 1-2 ČL údenej papriky
  • 2 veľké strúčiky cesnaku
  • 1-2 ČL sladkej čili omáčky
  • 1 ČL mletého kari korenia
  • 1 ČL jablčného octu
  • 1-2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček vývaru
  • bylinkovú soľ podľa chuti
  • makadamové orechy a tekvicové jadierka na posypanie
Mrkvu pokrájame na kolieska, rozložíme na plech s papierom na pečenie, pokropíme olejom, posypeme paprikou a soľou. Pridáme cesnak, ponechaný v šupke. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút, kým mrkva nie je úplne mäkká. Preložíme ju do hrnca, cesnak zbavíme šupky a dnu vlejeme mlieko. Ochutíme čili omáčkou, kari korením, octom a soľou (ak sa nám žiada). Ponorným mixérom rozmixujeme na hladko a priebežne podľa potreby dolievame vriacim vývarom. Keďže mlieko je studené, odporúčam krém ešte vrátiť na sporák a nechať prevrieť. Podávame štedro posypané makadamovými orechmi a jadierkami tekvice.




Počasie sa chová úplne nevyspytateľne, ako na hojdačke. Včera trochu vykúkalo slnko, dnes to už nie je žiadna sláva, preto si myslím, že obrovská miska preplnená horúcou polievkou je do takejto situácie ako stvorená. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára