Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: 3B: Bentó Buddha Bowl - brokolica, fazuľa, šampiňóny

piatok 3. marca 2017

3B: Bentó Buddha Bowl - brokolica, fazuľa, šampiňóny

Sú týždne ako tento, kedy takmer nemá zmysel tešiť sa na víkend, pretože viete, že po ňom nasleduje ďalší, minimálne rovnako zlý, ak nie ešte horší, ako ten minulý. Potom vám každá, hoci i banálna práca príde zaťažko a človeku sa lení trebárs i utrieť ten prekliaty prach na stole, hoci táto činnosť trvá tak 10 sekúnd. Och a to varenie! Nenájde sa nejaká dobrá duša, ktorá by to urobila za mňa? Aby bolo jasné, v kuchyni sa realizujem rada, ale v poslednej dobe v nej trávim už väčšinu času s nechuťou, preto, lebo musím a tak akýkoľvek zárodok elánu a entuziazmu umiera už v prvopočiatkoch. A ja sa márne snažím prísť na to, ako naplniť moje misky bez zbytočného mrhania už beztak nízkej energie. Posťažovala som sa, ďakujem za vypočutie a prípadné pochopenie. Na oplátku vám prinášam ďalší tip na cestovné krabičky, ktoré stoja na jednom základe.

Druhá, bohatšia a rozmanitejšia (drujá preto, lebo časovo nasledovala neskôr):
  • 1 vajce namäkko
  • ½ mozzarelly
  • 6 malých šampiňónov
  • trochu kokosového oleja
  • 1 PL balzamikového octu
  • 1 ČL sladkej čili omáčky
  • 2-3 PL červenej fazule
  • uvarená brokolica
  • trochu bylinkovej soli
Šampiňóny očistíme, stiahneme z vrchnej šupky, nakrájame na hrubé plátky a hodíme na panvicu ku kokosovému oleju. Ochutíme octom, čili omáčkou, soľou a sprudka orestujeme. Opekáme, kým nezmäknú a nepustia trochu tekutiny - do zlatista. Nasleduje už iba zostavenie misky: Uvarenú brokolicu zmiešame aj s kokosovým tukom z panvice spolu so šampiňónmi, doplníme fazuľou, vajíčkom a pokrájanou mozzarellou. Podľa potreby osolíme a balíme. 






Prvá verzia bola teda na suroviny nezaujímavá, pripravila som si len väčšie množstvo brokolice a balzamikových šampiňónov, doplnila fazuľou a pre spestrenie posypala štedrou dávkou slnečnicových semienok. 



Pevne verím, že vy nemáte takéto "problémy", na víkend sa tešíte, máte plány, či už aktívne ho využiť alebo, naopak, celý prespať. Tak či onak, držím palce, nech všetko vyjde podľa predstáv a ak by ste si náhodou vpašovali trochu času na prípravu nejakej výbornej bentó lahôdky, dajte vedieť, nápadov nikdy nie je dosť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára