Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Karfiol a fazuľa zapečené so syrom

štvrtok 9. marca 2017

Karfiol a fazuľa zapečené so syrom

Čo keby sme preskočili časť výhovoriek a ospravedlnení, sypaní si popola na hlavu a konštatovaní, že som najhorší blogger pod slnkom? Myslím si, že nikoho nezaujíma s akým argumentom, prečo sa ozývam tak sporadicky prídem tento raz. A keby aj, nikoho do toho nič nie je. Jasné, keby som sa písaním živila a bol by to môj zdroj príjmov, to by bolo niečo úplne iné, mali by ste plné právo sťažovať sa pre zmenu vy. Nakoľko je ale toto stále moje hobby, nikomu nie som nič dlžná. Maximálne sebe, lebo som ten typ, ktorý berie príliš všetko zodpovedne a tak ma škrie, že nemám toľko času, aby to tu žilo a bolo na znesiteľnej úrovni. No prosím a aj napriek tomu, čo som povedala v prvej vete, vykladám o ničom a odbieham od hlavnej témy. Takže už naozaj bez zbytočných omáčok (okrem tých, ktoré patria do pokrmu), prejdime k receptu.
  • niekoľko veľkých ružičiek karfiolu
  • ½ veľkej konzervy pečenej fazule v paradajkovej omáčke (hanba mi, mala som si pripraviť vlastnú, ale.. nebol čas.. a energia.. a chuť.. no veď viete)
  • koreniny podľa nálady a preferencií
  • 4-5 plátkov eidamu (alebo iného podobného syra)
Karfiol uvaríme v ochutenej vode na skus, precedíme a umiestnime pokrájaný na menšie kusy do zapekacej misy. Naň rozložíme vrstvu fazule, ak chceme, ochutíme koreninami a všetko prikryjeme plátkovým syrom. Ak máme dostatočné množstvo surovín, môžeme to urobiť v dvoch úrovniach (takže všetko ešte raz prestriedať). Misu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a zapekáme asi 10 minút, kým sa syr nerozpustí. Porcie okamžite servírujeme alebo necháme vychladnúť a preložíme do prenosnej nádoby na druhý deň.






Musím zhodnotiť, že na to, aké primitívne je prezentované jedlo, tak je to veľká pochúťka! Karfiol mám rada, nepotrebuje žiadne extra úpravy a len tak varený je super. Keď sa zmieša s paradajkovou omáčkou z fazule a roztaveným syrom, jedna báseň. A tá fazuľa, už keď sme pri nej, mohla by som ju z konzervy vyjedať len tak samotnú. Ale na to vás navádzať nechcem, stopercentne si stojím za tým, že najlepšia je vlastnoručne pripravovaná. Veď na tom nič nie je. Do budúcna skúsim nebyť tak pohodlná a riadiť sa tým.

2 komentáre: