Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bleskovky z kuchyne (22)

sobota 6. septembra 2014

Bleskovky z kuchyne (22)

Prvý septembrový príspevok až šiesteho?! Kde som bola doteraz? Sama neviem. Buď zaseknutá nad diplomkou (áno, áno, prihára), alebo nad beletriou, či, a to je TOP týždňa, na výstave v Bratislave. S Hell sme sa boli pokochať bohatstvom Tutanchamónovej hrobky a musím povedať, že i keď som viac - menej vedela, čo mám čakať, i tak mi to vyrazilo dych. Takže neotáľajte, nechajte si poradiť a berte nohy na ramená a poďho na výstavu! Naozaj to stojí za to!

Nuž, ale aby som si vybavila nejaké tie resty, čo sa nečinnosti týka, prispejem aspoň týmto, neužitočným, ale zrejme i tak vcelku obľúbeným, nakuknutím do študentskej kuchyne vo forme momentiek. Dávno tu neboli bleskovky!







Nie, nie, láska k avokádu ma neopustila!


Raňajky bez literatúry? To si ani neviem predstaviť. A ak náhodou nie je po ruke dobrá kniha, nahradzujem ju internetom a blogovými príspevkami od vás..



Okej, špagety neboli na raňajky, ale na obed. Len aby to bolo jasné..


Radosti starkinej záhrady..



Kačacie prsia boli z nejakého Lidl týždňa, už ani neviem, z ktorého, ale musím povedať, že tá marináda sa im celkom podarila a boli naozaj chutné.


Viete ako som sa raz sťažovala, že mi v Kauflande prestali predávať obľúbený hummus? Beriem späť, Kauf nesklamal a dokonca vyrukovali s ešte lepším! Je vo väčšom kelímku, za lepšiu cenu a chuťovo je v ňom naozaj primárne cítiť cícer (v tom minulom to bol najmä cesnak). Takže za mňa 12 bodov z 10!


A predáva sa v dvoch verziách! No nie je to geniálne? Mimochodom, plánovala som k hummusu čo-to povedať v novinkách z košíka, a hoci sa nájde kopec položiek, s ktorými by som sa vám chcela pochváliť, akosi som lenivá a nie a nie sa k článku doplátať. Majte strpenie, možno uzrie svetlo sveta..


Mamkina kolegyňa z práce má doma taký menší statok a často pripravuje na objednávku syrové koše. Tieto syrové uzlíky sú od nej, v troch príchutiach: údené, bazalkové a paprikové. Jedna báseň, nebíčko v papuli!



No a aký by to už bol príspevok bez ryby. O chvíľu mi už asi budú rásť žiabre.. Ale nech, rybičky sú zdravé!


Dopracovali sme sa na koniec, blahoželám. Týmto však moja zložka s fotkami ani zďaleka nie je vyčerpaná, ale nemôžem vás predsa zahltiť takto naraz. Radšej si na tie ostatné dobroty ešte počkajte. Snáď to s tou mojou lenivosťou nebude také zlé.
Krásny deň všetkým!

4 komentáre:

  1. Prosím prosím smutně koukám :D článek z rubriky "vysokoškolák testuje" už nebyl tak dlouho :(
    hrozně mě zajímá ten hummus

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jajaj, tak ja sa v blízkej budúcnosti budem snažiť premôcť a niečo spísať :D

      Odstrániť
  2. Mnam, všecko vypadá moc dobře, dík za super inspiraci! :-)

    OdpovedaťOdstrániť