Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bedle plnené mletým bravčovým

nedeľa 5. októbra 2014

Bedle plnené mletým bravčovým

Mamkina známa je vášnivá hubárka. Trávi v lese každú možnú chvíľu a zbiera všetko od výmyslu sveta. Hríby, ktoré aj v mojom košíku končia bežne, ako dubáky, kozáky, janíky či kuriatka, ale aj také, ktoré radšej nechávam pre zver, lebo si nie som celkom istá, či by som ich nekonzumovala prvýkrát a zároveň naposledy. Rôzne plávky, špičky (tanečnice), bedle a ďalšie, na ktorých názvy si ani nespomeniem. No a táto dobrá duša nám darovala mladé bedličky, s klobúčikmi, ktoré ešte boli v tvare gule. Ideálne na plnenie. Však keď sa môžu takto pripravovať šampiňóny, prečo nie i bedle? Vyriešené, obed na výbornú!

Budeme potrebovať:
  • niekoľko hlávok mladých bedlí
  • 250 g mletého bravčového
  • cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • veľkú ružičku karfiolu
  • hrsť hrášku
  • 50 g nivy
  • 2 PL kečupu
  • vegetu, korenie, soľ
  • olivový olej
Na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme posekaný cesnak a miešame, kým nezačne voňať. Pridáme do panvice mleté bravčové mäso a sprudka ho orestujeme. Následne zmiernime plameň, podlejeme trochou vody, ochutíme vegetou a koreninami a dusíme. Umyjeme karfiol a rozoberieme ho na drobné ružičky. Pridáme k mäsu, zahustíme kečupom a celkovo dusíme tak 15-20 minút. K záveru už len pridáme hrášok a rozdrobenú nivu pre lepšiu konzistenciu zmesi.


Kým sa dusí mäso, nachystáme si bedle. Umyjeme ich a vložíme do pekáča. Každú hlávku naplníme hotovou mäsovou zmesou a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180° asi na 20 minút.




Dúfam, že patríte k milovníkom húb a využijete poslednú príležitosť zužitkovať plody, ktoré nám príroda dopraje. Lebo viete ako to je.. zima sa ťa opýta, čo si robil v lete.. Takže mraziť, zakladať, sušiť a škrečkovať na horšie časy!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára