Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bentó week #1: Bravčová panenka s tekvicou Hokkaidó

štvrtok, 9. októbra 2014

Bentó week #1: Bravčová panenka s tekvicou Hokkaidó

Ani mäsožravci neprídu skrátka, veď kto povedal, že si do krabičky do práce nemôžeme zabaliť aj trochu mäska? Viem, že mnohým sa prieči jesť ho studené, ale tým, ktorí sú s týmto vysporiadaní, venujem práve recept na panenku s využitím sezónnej zeleniny a totiž tekvice. Pokrm je nenáročný na suroviny i na prípravu, takže pre zaneprázdnených ako stvorený.

Na dve porcie budeme potrebovať:
  • 250 g bravčovej panenky
  • 1/4 strednej tekvice Hokkido
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie 4 farieb
  • olivový olej
Na oleji opečieme cesnak pokrájaný nadrobno, až kým nezačne rozvoniavať. Pridáme panenku nakrájanú na tenké pásiky alebo kocky a orestujeme, kým sa nezatiahne. Ochutíme korením a soľou a zalejeme vodou. Zmiernime plameň a pridáme umytú tekvicu pokrájanú na kocky (šúpať ju netreba). Zakryjeme pokrievkou a dusíme takých 25 minút, kým mäso nie je mäkké. 


Tu už môžete vidieť môj lunchbox pripravený na ďalší deň a aby som príliš farebne neodbočila od témy, ako prílohu som zvolila mrkvový šalát. 



Chvalabohu, zajtra je už piatok, tešíte sa tak ako ja?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára