Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šalát s pečeným ružičkovým kelom

piatok, 31. októbra 2014

Šalát s pečeným ružičkovým kelom

Neviem, či nasledujúci pokrm možno oprávnene nazývať šalátom, ale budiž, lepšie pomenovanie mi i tak nenapadá. Snažím sa využívať sezónne plody matičky Zeme a teda na dlhšiu dobu odzvonilo studeným šalátom a čerstvej zelenine. Človeku je predsa oddávna prirodzené stravovať sa tým, čo je aktuálne dostupné (a to nehovorím o cene). Lepšie padne žalúdku niečo teplé, keď to za oknom začína byť nepríjemné. Zohrejte sa preto so mnou týmto jednoduchým jedlom.

Zoženieme:
  • ružičkový kel, množstvo podľa počtu stravníkov
  • cherry paradajky (dobre, dobre, tie už asi veľmi sezónne nebudú..)
  • sušené paradajky naložené v oleji
  • trochu masla
  • bylinkovú soľ
  • asi 50 g údeného polooštiepka (alebo akéhokoľvek iného syra na strúhanie)
Kel zbavíme nepríťažlivých vrchných lístkov, skrojíme stonku, prekrojíme na polovice a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pridáme prepolené cherry paradajky, osolíme, obložíme plátkami masla a dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 20 minút. Priebežne sledujeme a minimálne raz každý kel otočíme, aby sa upiekol z oboch strán. 


K hotovému kelu a paradajkám pridáme nakrájané sušené paradajky a celé to zasypeme štedrou porciou syra. Mňam! 





Aký ste mali týždeň? Čo plánujete takto v piatok večer?

4 komentáre:

  1. Mňam mňam, zrejme vyskúšam...X) Akurát si tam dám ešte naše slovenské paradajky...posledné žiaľbohu... a ešte dokúpiť tie sušené...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, ach, domáce paradajky, závidím!

      Odstrániť
  2. Pečený kel je úžasná záležitosť, tiež ho robievam

    OdpovedaťOdstrániť