Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kurací šalát s duseným ružičkovým kelom a tekvicou Hokkaido

piatok, 14. novembra 2014

Kurací šalát s duseným ružičkovým kelom a tekvicou Hokkaido

Kombinácia kelu a tekvice bude pre môj tráviaci trakt asi ťažkým orieškom, ale nemohla som si pomôcť, obe zeleniny nadovšetko zbožňujem, tak prečo si ich nedopriať dohromady? A keď sa k nim pridruží ešte nejaké to kuracie mäsko (zostala mi totiž vzorka stehna z predchádzajúceho varenia, týchto cesnakových štvrtí), dostaneme ďalší neodolateľný teplý šalát do zbierky.

Ak máte zažívanie pod palcom a kelovo - tekvicové kombo ho nechá chladným, postupujte spolu so mnou. Zoženieme:
  • 10-12 ks ružičiek kelu
  • 1/4 malej tekvice Hokkaido
  • upečené mäso zo spodného kuracieho stehna (alebo akékoľvek iné, prípadne šunka, syr, vajce -- na doplnenie bielkovín)
  • 2 sušené paradajky + olej z nich
  • 2 strúčiky cesnaku
  • bylinkovú soľ
Tekvicu nakrájame na kocky, kel zbavíme nepekných vrchných listov a stonky a prepolíme. Na oleji zo sušených paradajok tekvicu a kel orestujeme, aby chytili trochu farby. Pridáme roztlačený cesnak, necháme ho rozvoňať, ochutíme bylinkovou soľou a zeleninu podlejeme vodou. Dusíme 15-20 minút, kým nie sú mäkké. K záveru pridáme rozobraté kuracie mäso a pokrájané sušené paradajky. Dobre premiešame a servírujeme!





Dúfam, že ste teplým zeleninovým šalátom prišli na chuť, sú do prichádzajúcej zimy ako stvorené.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára