Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kuracie stehná na provensálsky spôsob

štvrtok, 27. novembra 2014

Kuracie stehná na provensálsky spôsob

Síce je už po svätomartinských hodoch, koniec všelijakým jedlám z kačiek a husaciny, ale mňa to celkom inšpirovalo k vytvoreniu nasledovného obeda. Nemala som ani hus, ani kačku, to však vôbec neprekáža, kuracie mäso je predsa tiež dobrá voľba. V kombinácii s bylinkami a olivami sa dokonca odvažujem ho pasovať za mojich top favoritov. Ak aj vy si chcete dopriať nebíčko v papuľke, inšpirujte sa nižšie.

Množstvo si prispôsobte podľa počtu stravníkov, ja som použila:
  • 4 horné kuracie stehná
  • 1 cibuľu
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1/2 malej buľvy zeleru
  • 3/4 krabice paradajkového pretlaku (500 g)
  • hrsť zelených olív
  • soľ, mleté čierne korenie, sušený tymián, zmes provensálskych bylín, petržlenovú vňať
Cibuľu nakrájame na hrubšie polmesiačiky, strúčiky cesnaku necháme v celku, zeler nakrájame na drobnejšie kocky a všetko to rozhodíme po pekáča. Stehná umyjeme, osolíme, posypeme korením, tymiánom a provensálskymi bylinkami a uložíme ich k zelenine. Zvrchu ešte môžeme ochutiť a celé to následne zalejeme pretlakom a podlejeme vodou (môžeme ich najprv rozmiešať v osobitnej miske, aby sa tekutiny lepšie prepojili, ale nie je to nutnosť). Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a na 200° pečieme zhruba pol hodinu. Potom stehná otočíme alebo pooblievame šťavou a pridáme k nim olivy. Pečieme ešte aspoň ďalšiu pol hodinu či viac tak, aby mäso bolo mäkké a dobre sa oddeľovalo od kosti.


Mne teraz neostáva nič iné, iba sa pár dní pchať kuracinou..




Poreferujte mi, nasnežilo už u vás? Či ste na tom tak ako my Brňáci a stále to vypadá skôr na dážď?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára