Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šalát s pečenou mrkvou a avokádom

pondelok, 3. novembra 2014

Šalát s pečenou mrkvou a avokádom

Pokračujem v nastolenom trende teplých šalátov, tentokrát v hlavnej úlohe s mojou veľmi obľúbenou zeleninou: mrkvou! Najradšej ju síce chrumkám surovú, ale už niekoľkokrát som sa dočítala, že najviac prospešných látok sa z nej uvoľňuje do tela, ak je tepelne spracovaná. Tak som teda neváhala, študované hlavy poslúchla a šupla ju do rúry. Nemohlo chýbať avokádo, ku ktorému prechovávam stále vrúcnejšie city a trochu karfiolu pre spestrenie taniera. A to som vám už vlastne prezradila všetko.. Jednoduchšie to snáď ani nemôže byť.

Potrebujeme:
  • 2 veľké mrkvy
  • 1 veľkú ružičku karfiolu
  • celé avokádo
  • cesnakový olej
  • bylinkovú soľ
Mrkvu nakrájame našikmo na tenšie ovály, rozložíme spolu s rozobratým karfiolom na plech s papierom na pečenie a pofŕkame cesnakovým olejom. Ochutíme bylinkovou soľou a vložíme do vyhriatej rúry zhruba na 20 minút. Aspoň raz zeleninu premiešame, aby sa upiekla z oboch strán. Zrelé avokádo nakrájame na kocky a primiešame k upečenej mrkve a karfiolu. 




Ktorá zelenina patrí medzi vaše najobľúbenejšie? Alebo sa jej radšej vyhýbate veľkým oblúkom?

2 komentáre:

  1. Mňam. To avokádo v tom musí byť skvelé. Ľudia ho málo používajú a nevedia o čo prichádzajú!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru veru, tiež neviem, ako som mohla žiť bez neho predtým, než som ho objavila :D

      Odstrániť