Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kuracie karí s tekvicou Hokkaido

utorok, 4. novembra 2014

Kuracie karí s tekvicou Hokkaido

Myslíte si, že tekvica a kokosové mlieko nejdú dokopy? Omyl! Možno sa vám táto kombinácia bude zdať podivná a príliš exotická, ale verte mi, naozaj funguje. Keďže variácií na prípravu kuracieho mäsa nikdy nie je dosť a nechcete robiť dookola to isté, inšpirujte sa týmto ázijsky šmrncnutým jedlom a nahliadnite do mojej panvice.

Budeme potrebovať:
  • vykostené kuracie stehná, nakrájané na kocky alebo rezance
  • 1 malú cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • trochu čili omáčky
  • 160 ml kokosového krému
  • karí korenie, mleté čierne korenie, soľ podľa chuti
  • trochu sójovej omáčky
  • olivový olej (v mojom prípade olej zo sušených paradajok, dodá tomu trochu inú chuť)
  • 1/2 malej tekvice Hokkaido, nakrájanej na kocky
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak a necháme rozvoňať. Prihodíme kuracie mäso a opečieme, kým sa nezatiahne. Ochutíme karí korením, mletým čiernym korením, sójovou a čili omáčkou, soľou. Tekvicu umyjeme a nakrájame, nie je potrebné ju ošúpať a vložíme do panvice. Necháme ju chvíľku opiecť, vmiešame kokosový krém (tuhú aj tekutú časť, čo sa zvykne usadiť na dne konzervy) a zmiernime plameň. Dusíme, kým mäso i tekvica nie sú mäkké. V prípade potreby dochutíme koreninami a podávame. 





Vyskúšajte túto neobvyklú kombináciu, neobanujete! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára