Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Nepečené čokoládové hrudky

pondelok 22. decembra 2014

Nepečené čokoládové hrudky

Ako som sľubovala v minulom príspevku, teraz nastal čas pozrieť sa na zúbky vianočnému pečeniu. Haha, zase klamem a zavádzam. Pretože na úvod si dáme niečo jednoduché, nenáročné, rýchle a nepečené. To len aby ste sa rozohriali a dostali sa do tej správnej atmosféry. V jednoduchosti je krása, navyše, tieto čokoládové hrudky sú v našej rodine mimoriadne obľúbené. Veď už uznajte, kto by nemal rád kopec čokolády, orieškov a sušeného ovocia? Tečú vám sliny? Dobre! To bol zámer! Prejdime už teda k podstate.

V prvom rade chcem podotknúť, že je len na vás, z čoho hrudky vytvoríte. Takže ak nemáte radi trebárs mandle, tak ich tam proste nedáte. Nechutia vám brusnice? Nevadí, preč s nimi! Vyžívate sa však v lentilkách? Jasné, tak prečo ich nepridať! Nasledujúci zoznam surovín uvádza to, čo máme v hrudkách radi my.

Nebojíme sa a nešetríme na:
  • nesolených! arašidoch
  • hrozienkach
  • sušených brusniciach
  • posekaných mandliach
  • posekaných lieskovcoch
  • posekaných para orechoch
  • kešu orechoch
  • kyslých želé cukríkoch
  • kukuričných lupienkoch
  • čokoláde (buď horkej alebo na varenie) - tu odporúčam dať 200 g 
Postup je smiešne jednoduchý. Rozpustíme si čokoládu, buď priamo nad plameňom (v rajnici, samozrejme) alebo vo vodnom kúpeli. Medzitým si na plech poukladáme menšie papierové košíčky a pustíme sa do sekania orechov (tie väčšie je nutné rozdrviť, potom by hrudky nedržali tvar). Gumové cukríky tiež nakrájame na drobnejšie kúsky a všetko spolu nasypeme do veľkej misy. Najlepšie je kukuričné lupienky pridávať ako posledné a radšej najprv menej. Celú zmes zalejeme rozpustenou čokoládou a potom podľa potreby ešte pridávame kukuričné lupienky tak, aby hmota nebola príliš riedka. Lyžičkou potom vkladáme zmes do košíčkov a snažíme sa ju sformovať do tvaru kôpky. Necháme stuhnúť v chlade a potom zamkneme na tri západy, pretože razom zistíme, že na Vianoce nám neostala ani jedna, také sú návykové!





Ako to momentálne vypadá u vás doma? Zhon a stres? Alebo všetko zvládate s prehľadom?

2 komentáre:

  1. Stres?! Ani za nič! Mala som ho dosť v škole, už mu nemienim otvárať dvere. Inak chválim recept, jednoduchý a zaujímavý. Pravdepodobne vyskúšam. X) Prajem príjemné sviatky a svätý pokoj....XD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyskúšaj, určite nebudeš ľutovať ;)
      Správny prístup, ak vieš stres odfiltrovať a nepoddať sa mu, chválim ťa za to!
      Príjemné radostné a ničím nerušené sviatky želám, všetko dobré do nového roku, nech štúdium ide ako po masle :)

      Odstrániť