Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou

nedeľa, 14. decembra 2014

Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou

Krásne nedeľný podvečer všetkým! Nasledujúci týždeň odchádzam z Brna na sviatky domov. Moje pôsobenie v kuchyni je preto momentálne podriadené likvidácii všetkých zásob v chladničke. Konečne sa mi podarilo spotrebovať posledné vajcia a hoci výtvor, ktorý z nich vznikol ťažko možno popísať slovom recept, berte ho jednoducho ako inšpiráciu ak podobne neviete čo s vajíčkami.

Použijeme:
  • 1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave (kúsky s hmotnosťou mäsa 135 g)
  • 1/2 malej cibule
  • 2 ČL kremžskej horčice
  • 2 vajíčka
  • bylinkovú soľ
Na prípravu sa výborne hodia zapekacie mištičky na soufflé, kde na spodok vložíme tuniaka zmiešaného s cibuľou posekanou nadrobno. Na to dáme vrstvu kremžskej (či akejkoľvek inej) horčice a navrch vyklepneme vajce, najlepšie tak, aby sme neporušili žĺtok. Posypeme bylinkovou soľou a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút, kým bielka nie sú pevné a žĺtok ešte mierne tekutý (to sú, samozrejme, moje preferencie, pokojne si to prispôsobte svojím chuťovým pohárikom).




Žiadalo by si to fotku po "rozporcovaní", viem. Bohužiaľ, takú nemám, hlad bol väčší..

4 komentáre:

  1. tak toto sa ti skutočne podarilo! Vyzerá to úžasne! Recept si hned aj ukladám, tuniaka milujem a takto ho vidím prvýkrát pripraveného :) Mňááám!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, som presvedčená, že ti bude chutiť :)

      Odstrániť