Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Slané vegetky

utorok, 23. decembra 2014

Slané vegetky

Viem, že s týmto receptom prichádzam už trochu neskoro, vzhľadom k tomu, že je najlepšie, ak cesto cez noc odpočíva v chladničke, ale nikde nie je napísané, že by ste si tieto chrumkavé kolieska nemohli pripraviť na Silvestra. Výborne sa hodia k bublinkám a spoločnosť nebude môcť odolať neustále z nich uzobávať. To vám garantujem! Napečiete ich na mraky a príprava nie je obzvlášť náročná, jediným problémom by mohol byť fakt, že nebudete stíhať vymieňať plechy v rúre. Takže ak by ste hľadali náhradu otrepaným zemiakovým lupienkom, vegetky sú skvelou voľbou!

Na cesto budeme potrebovať:
  • 450 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 1 ČL práškového cukru
  • 2 ČL soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 200 ml mlieka
Na plnku prichystáme:
  • 250 g masla
  • 200 g tvrdého syra, nastrúhaného (najlepšie eidam)
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 2 ČL vegety (prípadne viac, komu by sa málilo, treba ochutnať)
Múku, maslo, cukor, soľ a prášok do pečiva dobre premiešame v mise a zalejeme mliekom. Vypracujeme vláčne cesto a rozdelíme ho na 6 bochníkov. Uložíme ich do chladničky, minimálne na hodinu. 

Plnku pripravíme vymiešaním masla s na jemno nastrúhaným syrom, vegetou a paprikou. Ak by to šlo veľmi stuha, môžeme na chvíľu plnku vložiť do mikrovlnky, aby maslo povolilo. 

Každý bochník cesta vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a natrieme plnkou. Cesto zvinieme do roládky a uložíme na noc do chladničky. 

Na druhý deň každú roládu rozkrájame na 0,5 cm hrubé kolieska a uložíme ich na suchý plech. Pečieme v rozohriatej rúre, kým vegetky nie sú zlatisté. 





Máte už ozdobený stromček? Alebo si to nechávate na Štedrý deň?
A vôbec.. Bude umelý alebo živý? Aký uprednostňujete?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára