Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Špagety s tuniakovo-paradajkovou omáčkou / Spaghetti con tonno e pomodorini

streda, 31. decembra 2014

Špagety s tuniakovo-paradajkovou omáčkou / Spaghetti con tonno e pomodorini

Posledný príspevok v starom roku by si možno zaslúžil honosnejší recept. Alebo článok o bilancovaní toho, čo bolo a stanovení si predsavzatí. Tie si však zo zásady nedávam a k hodnoteniu predošlých dní sa tiež nechcem uchyľovať. Myslím, že toho je všade akurát tak dosť. Takže to bude o jednoduchých špagetách s rovnako jednoduchou, ale chutnou omáčkou. Ak máte už plné zuby varenia a vypekania, budú ideálnou voľbou k obedu.

Potrebujeme:
  • celozrnné špagety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 1 konzervu celých lúpaných paradajok
  • 1 konzervu tuniaka v paradajkách (ale pokojne i v oleji, či vo vlastnej šťave)
  • veľkú hrsť zelených olív
  • oregáno a soľ na dochutenie
  • syr na strúhanie (parmezán alebo eidam)
Špagety uvaríme v osolenej vode al dente. Na oleji orestujeme nadrobno posekaný cesnak, kým nezačne rozvoniavať a potom do panvice vlejeme lúpané paradajky. Pridáme olivy pokrájané na kúsky, ochutíme oregánom (prípadne soľou) a dusíme, kým sa omáčka trochu nezredukuje. K záveru primiešame konzervu tuniaka a necháme prejsť varom. Napokon servírujeme špagety preliate omáčkou a posypané syrom. Dobrú chuť!




Všetko dobré v roku 2015, nech je šťastný a veselý a lepší, ako ten predošlý! Majte sa krásne a neprežeňte to s oslavami, aby ste ho nezačínali s bolehlavom. Viete ako sa hovorí: ako na Nový rok, tak po celý rok!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára