Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Grilovaný cesnakový žralok

streda, 11. marca 2015

Grilovaný cesnakový žralok

Dámy a páni, ako z niekoľkých ingrediencií rýchlo a ľahko vyčarovať chutný obed? Vezmite rybu, cesnak, citrón a panvicu a problém vyriešený. Steaky zo žraloka možno na prvý pohľad pôsobia trochu netradične a neviete si predstaviť, čo s nimi kombinovať, ale tak ako ku každej rybe, určite sa k nim ten citrón hodí. No a cesnakom sa ešte nikdy nič nepokazilo. Samé zdravé veci: vitamíny, omega-3 kyseliny, bielkoviny.. organizmus jasá!

Udicu a sieť do ruky a ulovíme:
  • steaky zo žraloka
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • (cesnakový) olej
  • šťavu z citróna
  • bylinkovú soľ
Cesnak očistíme a prelisujeme, zmiešame s citrónovou šťavou, olejom a bylinkovou soľou a zmesou dobre obalíme umytého žraloka. Rozpálime grilovaciu panvicu a steaky z oboch strán opekáme. Ak by sa cesnak pripaľoval k povrchu, podlejeme troškou vody a vytvoríme výpek, s ktorým môžeme potom rybu servírovať. Grilujeme iba krátko, mäso je jemné a zbytočne ho nevysušujeme!





Ako ste na tom s konzumáciou rýb? Doprajete si ich často? Alebo ich nemôžete ani cítiť?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára