Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Hovädzie rezance s pórom a dubákmi

nedeľa, 22. marca 2015

Hovädzie rezance s pórom a dubákmi

Pór som kupovala hlavne z dôvodu, že som si ho chcela pripraviť s hovädzím mäsom, ktoré som ešte vyhrabala z mrazničky. Dnes teda padol za obeť a vôbec mi ho nebolo ľúto, práve naopak, netreba s ním mať žiadny súcit a rozsekajte ho na tisíc kúskov. Pridajme k tomu poctivo nazbierané a nasušené dubáčiky z minulého leta a lahôdka je hotová! Takže bez ďalších zbytočných kecov prejdime rovno k receptu, určite sa vám už zbiehajú sliny.
  • 250 g hovädzieho mäsa
  • takmer celý pór, biela i zelená časť
  • jedna-dve hrste sušených dubákov
  • trochu olivového oleja
  • mleté čierne korenie, talianske korenie, rozmarín, šalátové korenie
Dubáky zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť. Mäso umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na tenké rezance. Na kvapke olivového oleja ho sprudka orestujeme. Do panvice pridáme umytý a na kolieska nakrájaný pór. Do zmesi vmiešame scedené hríby a ochutíme: odporúčam rozmarín a nejakú zmes korenia, trebárs mleté čierne, korenie na šalát a podobne. Celé to podlejeme vodou a dusíme, kým mäso nie je úplne mäkké. To môže trvať dlho, pretože hovädzina je tuhšia, záleží však, aký druh použijeme. Priebežne podlievame vodou, aby sme pór nepripálili.





Na záver všetkým želám už len príjemnú, ničím nerušenú nedeľu!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára