Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šošovica na póre

sobota, 21. marca 2015

Šošovica na póre

Nie je to polievka, nie je to ani šalát. Skôr niečo hybridné medzi tým. Skutočne netuším, k čomu to zaradiť. V každom prípade, musím sa s týmto pokrmom podeliť, pretože je jednoduchý a zároveň chutný a rovnako, ako nerozhodne pôsobí jeho klasifikácia, taká je aj jeho sezónnosť. Tým, že je teplý sa ešte radí k zimnému obdobiu, zelená časť póru však symbolizuje prichádzajúcu jar. Ak teda neviete, či sa už uchyľovať k jarne ladeným receptom, alebo ešte chcete maximum vytrieskať zo zimných plodín, tento obed je ideálny pre všetkých váhajúcich.

Na lahodnú misku:
  • 45 g šošovice, v suchom stave
  • asi 7 cm dlhú bielu časť póru a časť vňate
  • trochu olivového oleja
  • paradajku
  • zmes talianskeho korenia (prípadne soľ a mleté čierne korenie)
Šošovicu na noc namočíme do vody. Na druhý deň vodu zlejeme a šošovicu ešte prepláchneme. Na oleji orestujeme pór nakrájaný na kolieska (bielu i zelenú časť) a pridáme k nemu šošovicu. Chvíľu opekáme, aby sa obalila olejom, posypeme korením a potom podlejeme vodou. Varíme chvíľu, rozhodne nie viac ako 10 minút, je hneď mäkká. Na záver vmiešame paradajku pokrájanú nadrobno a necháme prevrieť.




Včera nám oficiálne začala jar! Tešíte sa? Užívate si to idylické počasie? Dnes bolo naozaj nádherne, avšak vrabce čvirikali čosi o zhoršení, preto dúfam, že to bude iba planý poplach. 
Akú ste mali sobotu?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára