Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Sklené rezance s hummusom a restovanou zeleninou

utorok 10. marca 2015

Sklené rezance s hummusom a restovanou zeleninou

Tak sa zdá, že sa čím ďalej tým viac nechávam vťahovať do sveta východnej kuchyne a podlieham jej vôni a lákadlám. Neviem, prečo je to tak. Možno som až príliš ľahko manipulovateľná a podvedome sa prispôsobujem trendom, ktoré nastoľuje všemocný internet. Pretože hlavne vďaka prostredníctvom neho sa aj v našich končinách začínajú udomácňovať potravin a suroviny, ktoré by nám predtým pripadali príliš exotické. Priznávam, neraz sa kochám pohľadom po instagramových fotkách skvelo naaranžovaných tanierov a hovorím si, že podobné veľdielo by som na svojom stole s radosťou privítala. Nuž som sa o to dnes aspoň pokúsila.

Na jednu porciu si zaobstaráme:
  • 30 g sklených rezancov (kupované v Lidli počas ázijského týždňa, určite ich poznáte)
  • trochu olivového oleja
  • 1 strednú mrkvu
  • pár ružičiek kelu
  • jednu dve hrste hrachu
  • 1 PL hummusu
Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolčeky, kel zbavíme škaredých listov a prepolíme. Na kvapke oleja zeleninu orestujeme, kým nezíska farbu a podlejeme ju trochou vody. Ochutíme koreninami podľa vlastného výberu a na záver pridáme hrášok (buď sterilizovaný alebo mrazený) aby sa ohrial. 
Kým sa zelenina restuje, sklené rezance zalejme vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť. Rezance precedíme, pridáme hotovú zeleninu a podávame s kopčekom hummusu.





A čo vy, necháte sa ľahko ovplyvniť alebo stoj čo stoj trváte na svojom?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára