Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kyslá fazuľová polievka s hríbikmi

pondelok, 19. októbra 2015

Kyslá fazuľová polievka s hríbikmi

Ako od maminky! Nečakala som, že by sa táto polievka v mojom prevedení mohla priblížiť jej, ale podarilo sa. Jeseň znamená aj prechod k sýtym horúcim polievkam, preto tento recept padne vhod najmä vtedy, keď sa ortuť v teplomere nebude chcieť vyšplhať do vyšších hodnôt. Tento rok bola sezóna na huby poriadne nevďačná, preto dúfam, že máte hríby nasušené do zásoby. Pretože tie tomu dodávajú fantastickú chuť. Nebudete potrebovať nespočetné množstvo ingrediencií a i tak vykúzlite lahodné jedlo, ktoré ocenia všetky hladné krky. Bez ďalších rečí, vrhnime sa už k zoznamu surovín:
  • 1/2 šálky bielej fazule v suchom stave
  • trochu masla
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • hrsť sušených dubákov
  • hrsť sušených kuriatok
  • 3 bobkové listy
  • 1 a 1/2 šálky mlieka
  • 1-2 PL octu
  • dubákové korenie podľa chuti
Fazuľu na noc namočíme, na druhý deň ju scedíme a prepláchneme. Hríby zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme k nemu papriku a vytvoríme zápražku. Do hrnca pridáme fazuľu a chvíľu ju opekáme, aby sa obalila maslom. Potom ju zalejeme približne litrom vriacej vody a ochutíme dubákovým korením a bobkovými listami. Hríby scedíme a pridáme do hrnca. Varíme 15-20 minút, potom pridáme do polievky mlieko a ocot. Ochutnáme a prípadne pridáme korenie. Varíme, kým fazuľa nie je mäkká. 


A viete čo? Polievka bola tak dobrá, že som ju zjedla celú. Fakt! Na jedno posedenie! 





Možno som to prehnala s množstvom fazule, pretože jej tam bolo snáď viac ako tekutiny, ale nech, aspoň mal žalúdok radosť (horšie to už bude zajtra s črevami.. ale to ste určite nepotrebovali vedieť.. ☺) Dúfam, že som vám nepokazila chuť do jedla a vrhnete sa na prípravu!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára