Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Vaječné tuniakové muffiny s pečenou Garam Masala zeleninou

piatok, 9. októbra 2015

Vaječné tuniakové muffiny s pečenou Garam Masala zeleninou

Občas sa nestíham čudovať, ako možno zo zvyškov z chladničky pripraviť naozaj chutné jedlo. Po pol roku (!!) som zo zákutia mojej izby vyhrabala cestovnú tašku, naplnila ju prázdnymi zaváraninovými pohármi a vydala sa cez hranicu domov na Slovensko. To znamenalo, že som musela spotrebovať všetko načaté a vyrabovať regály, aby sa nič nepokazilo a nevyšlo nazmar. A tak som si mohla pochutnať na tomto trochu fastfoodovo ladenom obede.

Potrebovať budeme:
  • 2 vajcia
  • 1 malú konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
  • 40 g camembertu
  • bylinkovú soľ
  • olivový olej
  • 2 petržleny
  • 2 mrkvy
  • trochu karfiolu
  • garam masala korenie
V miske rozšľaháme vajcia, ochutíme ich soľou a vmiešame tuniaka scedeného od šťavy. Zmesou naplníme muffinové košíčky a do stredu vtlačíme kúsky syra camembert. 
Zeleninu umyjeme, petržlen a mrkvu nakrájame na hranolky, karfiol rozoberieme na ružičky. Rozložíme ich na plech, pokropíme olejom a posypeme soľou a garam masala korením. Plech aj s muffinami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15-20 minút, kým všetko nie je hotové. 


Nadýchané a jemné muffiny s prekvapením v podobe syrového jadra, to je jedna báseň! Pripočítajme k tomu sladkú chrumkavú zeleninu s exotickým orientálnym nádychom vďaka koreniu, dostaneme čo? Plnohodnotné jedlo, ktoré je ľahké na prípravu, zužitkujeme v ňom všetko, čo aktuálne kuchyňa ponúka a navyše, vôbec nevypadá ako totálna improvizácia. 






Odporúčam, presvedčte sa!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára