Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bentó week #24: Bravčové rezance na worchestri s cuketovou pomazánkou

nedeľa 13. decembra 2015

Bentó week #24: Bravčové rezance na worchestri s cuketovou pomazánkou

Mám tu pre vás ešte jeden recept, ktorý som narýchlo zostavila, aby som predchádzajúci piatok v práci nehladovala. To, samozrejme, znamená, že je rýchly, nekomplikovaný a neobsahuje siahodlhý zoznam použitých ingrediencií. Výborným vylepšením je však domáca cuketová zmes od maminy, ktorú som prihodila do kabelky na spestrenie. (Mimochodom, tento rok sa podarila značne pikantná). Čo s vami, ktorí podobný produkt nevlastníte? Nuž, skúste ju nahradiť trebárs hummusom, ale nič sa nestane, ak si na bravčovine pochutnáte len tak samotnej. Tak či onak, nie je na zahodenie.
  • 250 g bravčového karé
  • trochu oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL údenej papriky
  • 1 PL worchestrovej omáčky
  • 1 ČL provensálskych byliniek
  • bylinkovú soľ podľa chuti
  • 1 šálku mlieka
  • 2 mrkvy
Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme ju na oleji. Pridáme nasekaný cesnak. Bravčovinu zbavíme blán a nakrájame na tenké rezance. Na cibuli ju sprudka orestujeme a ochutíme paprikou, worchestrom, bylinkami a trochou soli. Plameň  zmiernime a necháme mäso pustiť šťavu. Potom k nemu pridáme očistenú a na hranolky nakrájanú mrkvu. Všetko spolu dusíme domäkka a podlejeme mliekom, aby sme dostali základ omáčky. Ak jej chceme viac (v prípade, že k mäsu nepodávame pomazánku), dodáme ešte viac mlieka či vývaru. 
Dokonané, na záver premiestnime do misiek a podávame s cuketovou zmesou alebo už vyššie zmieňovaným hummusom.





Ani neviem, kedy som naposledy fotila pri svetelných podmienkach, z ktorých by sa mi nechcelo trhať si vlasy. Naozaj ma mrzí, že vám nemôžem poskytnúť kvalitnejšie a estetickejšie obrázky, ale keď prídem domov, je už poriadna tma a nie som taký odborník, aby som vedela vyšpekulovať, ako bojovať s týmto faktorom. Na druhej strane, priznajme si, aj keď by som to náhodou vedela, možno by som bola taká unavená, že by sa mi do toho nechcelo púšťať. Lenivosť nadovšetko, och..

3 komentáre:

  1. Ahoj. velmi sa mi paci Tvoj blog a par receptov som z neho uz urobila (vsetky boli vyborne). pacia sa mi aj články,ktore sa tykaju recenzii (Lidl je aj môj obľúbený obchod :-D ). Tvoj styl pisania mi velmi sedi. Uz sa tesim,kedy sa inspirujem dalsimi receptami. Nech sa dari :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, no teda, ďakujem! Ďakujem z hĺbky mojej duše, ani nevieš, ako ma to potešilo. Som rada, že sa recepty páčia a že aj chutia. Budem nadšená, ak sa budeš inšpirovať aj naďalej, rozhodne sa pousilujem nesklamať.
      Nádherný deň prajem, ten môj si vylepšila o milión percent!

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť