Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bleskovky z kuchyne (43)

nedeľa 19. marca 2017

Bleskovky z kuchyne (43)

Dneska to bude extrémne stručné, necítim sa totiž najlepšie, ale mám nutkavú potrebu niečo napísať, pretože to tu opäť už začína zívať prázdnotou. A tak túto nedeľu odľahčenejšie - dáme si ďalší diel Bleskoviek z kuchyne. Bohužiaľ, celý mesiac sa niesol niesol v duchu nestíhania a lenivosti, preto to miestami tak vypadá.

Tesne po návrate z Nórska: ich skvelý syr z kozieho a kravského mlieka (karamelovej farby), trochu nivy, vajcia natvrdo, špargľové pesto, cherry a uhorka. 


Na dne pochovaný jogurt, jablko a hruška, kešu.


Jogurtová miska jemne inak. 


A nesmie chýbať kvalitná literatúra.


Ó moje milované avokádo!


Novinka v kuchyni, o ktorej moja duša snila už dlho, ale až teraz presvedčila peňaženku na spoluprácu - kokosové plátky/čipsy. 


Obložený oblačný chlieb z >>tohto receptu<< naplnený špargľovým pestom a plátkovým eidamom. Nechať zapiecť v rúre alebo prehriať v mikrovlnke, aby sa rozpustil a už sa iba napchávať spolu s paradajkovo-reďkovkovým šalátom. 


Prosím, teraz ma neukameňujte, už som stokrát oľutovala. Kúpila som si cereálny závitok plnený nugátom. Ku cti Kauflandu slúži, že bol naplnený naozaj poctivo, z jednej neuzavretej dierky mi náplň vytekala na všetky smery. Ale pre osobu navyknutú na úplne iný štýl stravovania bol tak extrémne sladký, že som skoro upadla do kómy. Navyše, s veľkými očami som k nemu jedla celý tvaroh s banánom, plátmi kokosu a mandľovým maslom v príchuti perníku. Dobré, ale žalúdok si o mne celý zvyšok dňa myslel nelichotivé veci. 


Padla ďalšia Bio pomazánka z Lidlu - ananás a kari. Veru vydarená, chuťovo vyvážená a tá textúra a nadýchanosť, 10 bodov.


To keď mi prepne, z plátkového syra vykrajujem medvedíky a zo šunky rolujem ružičky. Naživo vypadali krajšie, v miske sa ich efekt stráca. 


Fazuľa v paradajkovej omáčke, pečená pikantná sójová brokolica a zo dve hrste olív alebo ako zošrotovať zvyšky.


A jeden rýchly šalát, keď telo neposlúcha a nespolupracuje, viete, že z časti je to preto, lebo nemáte energiu, ale ako ju dodať, keď nevládzete nič poriadne pripraviť? Preto zmes listového šalátu, paradajka, celá mozzarella, balzamiková zálievka a posýpka zo semienok a mandlí. 


Dúfam, že máte nádhernú nedeľu, neleje u vás ako z krhly (Brno sa teda nevyšvihlo..) a trávite ju podstatne lepším spôsobom, než ja. Do nového týždňa želám kopec elánu a nech sa vám v ňom darí. Dnes však ešte oddychujte. 

4 komentáre:

  1. Teda, takový dobroty.... Děkuji pěkně, mám hlad :/ :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ľahká pomoc - bežať do kuchyne! :D
      Haha, ale díky.

      Odstrániť
  2. A ako sa potom voláš? :D A ja že Ľudmilka :D alebo Vladimíra? :D Juj tak nejak nie? :D ... No a k tvojmu blogu- super príspevok. Za mňa palec hore. A čo ti bolo ťažko po tej sladkej buchte? Btw Take it Veggie je úplne super vege-bio značka a som rada, že ju v Kauflande majú. Kupujem najmä náhrady mlieka a smotany. A kde si na také mandľové maslo natrafila?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá pomazánka bola z Lidlu, tiež tam mávajú Bio Veggie v rámci BIO týždňa. Z Kaufu som ich neskúšala, jedine mandľové mlieko od tej značky. A teda vôbec mi nechutilo!! U teba som si v jednom príspevku všimla, že si mala myslím ovsené. Čo ty na to hovoríš??
      Maslo je z LifeLike, ale bola to vianočná limitka. Majú však kopec iných, mám ich doma asi 8..

      V poslednom rade, k môjmu menu.. ||Jar|| by mohlo čosi napovedať ;)

      Odstrániť