Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Černicovo-malinová "zmrzlina" - Nicecream

nedeľa 26. marca 2017

Černicovo-malinová "zmrzlina" - Nicecream

Viem, že počasie nie je ešte natoľko horúce, aby sme prahli po mrazených a studených lahôdkach, postupom času a s prichádzajúcimi teplejšími dňami však tento recept príde vhod. Netuším prečo, ale mala som ohromnú chuť na ovocnú smoothie misku a v nej sa mi najlepšie osvedčilo použiť mrazené ovocie. Tak som si povedala, prečo vlastne neskúsiť ďalší z internetových fenoménov v oblasti jedla a vyhotoviť si domácu zmrzlinu, na trochu zdravšiu nôtu. Hriešne dobre vyzerajúce fotky nicecream, čiže zmrzliny bez použitia umelých sladidiel, farbív a čo ja viem čoho ešte, vídam na blogoch pravidelne a x-krát som si hovorila, že to musím raz vyskúšať na vlastnej koži. Nelenila som a môžem vám tak ukázať veľmi jednoduchý postup a inšpiráciu, ako sa (nielen) v lete ponoriť do mis(k)y dokonalej lahôdky.
  • mrazené maliny - množstvo podľa potreby
  • mrazené černice - množstvo podľa potreby
  • 1 téglik gréckeho jogurtu (bieleho alebo ochuteného, voľba je na vás - ja som mala čučoriedkový)
  • mlieko - množstvo regulujeme podľa požadovanej konzistencie
  • na servírovanie: hrsť bobúľ hrozna a kokosové plátky
Mrazené ovocie nasypeme do vysokej nádoby, či nádoby od smoothie makera. Doplníme jogurtom a mliekom a mixujeme, kým nedosiahneme hladkú kompaktnú hmotu. Hustotu kontrolujeme postupným prilievaním mlieka. Zmrzlinu vyklopíme do misky, ozdobíme čerstvým ovocím (napríklad hroznom) a posypeme ľubovoľnou posýpkou (trebárs orieškami, sušeným ovocím, granolou alebo kokosovými čipsmi). Podávame okamžite, ale pozor na zuby, ak ich máte citlivé, mrazená pochúťka môže byť zákerná!





Och, aby už bolo leto, neviem sa ho dočkať. Keď to nejde inak, navoďme si ho aspoň touto "priateľskou" zmrzlinou, plnou vitamínov a dobrôt. Len sa do nej ponoriť..

3 komentáre:

  1. suuupiiis :D vytaj v klube zavislakov na tieto zmrzliny :D ja si ju robim z mrazeneho bananu, protaku a sojoveho jogurtu ;) ale banan tvorí v tych mojich základ :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. *vitaj (mohla som to dať s y ? :D )

      Odstrániť
    2. Ja viem, všade narážam na banánové a určite mám v pláne túto zmrzku urobiť, ale až vtedy, keď budú banány za facku, nie teraz, keď sú skoro ako keby boli obalené zlatom. A viem aj to, že by mi určite chutila ešte viac, keďže je to moje najobľúbenejšie ovocie. Lenže, vieš ako je to, peňaženka nie je bezodná. Moja teda určite nie..

      Odstrániť