Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Princezná na hrášku

sobota 12. januára 2013

Princezná na hrášku

Respektíve polievka na hrášku. No vlastne, úplne presne polievka z hrášku. Jeden z tých receptov, ktoré sú hotové do desiatich minút. Keď sa vám nechce nad ničím špekulovať. Ako mne. Pretože teraz som nemastná a neslaná (debilné skúškové.. a aj to počasie je na mŕtvicu, včera snežilo, dnes svietilo slnko, čo je, apríl?? Teraz neviem či by som bola radšej, keby ešte bola zima, lebo som si kúpila čiapku.. alebo už aby bola jar a vtáčiky čvirikali, aby sa lepšie dalo učiť. Keď prší, chce sa mi spať. { Ale zase, keby svietilo slnko, nechcelo by sa mi sedieť nad knihami..} Dobre, srdcervúcich výlevov bolo tak akurát, poďme radšej variť).

Minimum surovín:


Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme speniť na kúsok masla.


Pridáme hrach, ale pár kúskov si môžeme nechať, aby sme mali čo hrýzť. (Alebo aj nie, táto polievka je vhodná aj na večierok v dome dôchodcov..)


Premiešame a zalejeme vriacou vodou, dochutíme korením, vegetou, bazalkou a prípadne soľou (ale pozor, nálev z konzervy je slaný). 


Varíme, ale iba chvíľku, aby sa spojili chute. Polievku potom rozmixujeme.


Prihodíme zvyšok hrachu z konzervy a necháme minútku prebublať. Konečne hotovo, servírujeme napríklad s tekvicovými jadierkami (ktoré tam nie sú vidieť, pretože všetky spadli na dno :D)


Nič svetoborné a tá farba je otrasná, ale je to klasický dvojplatničkový recept, takže Hell, pridávam ho. Netreba ani mixovať, dá sa konzumovať aj bez toho :D


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára