Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Vysokoškolský obed

utorok 8. januára 2013

Vysokoškolský obed

Tento príspevok som sem pôvodne dávať ani nechcela, pretože pokrm, ktorého sa bude týkať, má primitívnu prípravu a vlastne ho za regulérny obed ani nemôžem považovať.

Ale.. keďže tento blog primárne vznikol kvôli mojej sestre a jej dvojplatničke, "recept" sa sem hodí ideálne. Z dvoch dôvodov: a) je naozaj ľahký na prípravu, b) vyšiel ma asi na 10 korún. Čo viac si môžete priať?

K príprave: potrebujeme pol konzervy červenej fazule v náleve (celá stála 12 korún), tri mrkvy (plné balenie tiež 12 korún, takže 3 mrkvy boli tie 4 koruny povedzme :D ). Plus, môžete pridať ľubovoľné korenie na dochutenie, ja som testovala provensálske bylinky, ktoré mi priniesol Ježiško.

Postup som nefotila, keďže som pôvodne bola rozhodnutá, že príspevok nebude. Ale je to jednoduché. Mrkvu nakrájanú na kolieska pridáme do hrnca na plátok masla a po, čo ja viem, piatich minútach, pridáme fazuľu a podlejeme vodou. Dusíme, kým mrkva nie je mäkká, ochutíme podľa ľubovôle.



Nie je to práve fotogenické jedlo.. Upgradovať môžete ešte hrachom (aj to sme už skúšali, odporúčam) a ak by sa vám náhodou podarilo pridať tam príliš veľa vody (ako nám), pridajte štipku múky (miešajte, aby sa neprilepila na dno hrnca.. hovorím z vlastnej skúsenosti).

Keby sa vám zdalo, že by vás iba zelenina nezasýtila, hodí sa ako príloha k nejakému mäsu. Dobrú chuť!


UPGRADE

Táto verzia je viac taká "chilli con carne", no stále to nie je úplne ono, keďže v tom chýba mäso. Vtip je v tom, že najprv orestujeme cesnak, potom dusíme mrkvu, pridáme červenú papriku a mleté čierne korenie. Prisypeme pol konzervy fazule a zahustíme kečupom. Dodusíme 10-15 minút, kým nie je zelenina mäkká. V priebehu podlievame vodou, aby sa to nepripálilo. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára