Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Baklažánový "sendvič" s mandľovo - cesnakovou nátierkou

piatok, 31. mája 2013

Baklažánový "sendvič" s mandľovo - cesnakovou nátierkou

Konečne som si našla čas medzi učením na pripravenie pokrmu inak ako len vraz do mikrovlnky. Po celom dni však už vôbec neviem prinútiť mozog aby ešte pracoval na vyšších obrátkach, preto dnes len veľmi stručne a obrázkovo. Mimochodom, s tými sa musím pochváliť, výsledné foto sa mi konečne celkom pozdáva :)

Už som niekoľkokrát spomínala, aký mám vzťah k pečivu - fajn raz do týždňa (alebo menej) a keď už, tak vlastnoručne vyrobené. Preto som rozmýšľala, čím nahradiť chlebík, aby som si mohla pochutiť na rôznych nátierkach, ktoré chcem skúšať. Vymyslela som toto:

Potrebujeme:

  • 1 baklažán
  • (arašidový) olej
  • strúčik cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie, bazalka
Na nátierku:
  • asi 50 g jemného tvarohu
  • 2 PL mandľovej múčky (alebo mletých mandlí)
  • 5 pečených strúčikov cesnaku
  • 1 PL kečupu (alebo paradajkového pretlaku)
  • korenie
Baklažán nakrájame na hrubšie plátky, rozložíme na plech a osolíme. Takto necháme asi 30 minút, kým sa z neho nevypotí prebytočná voda. Potom zmiešame olej s prelisovaným cesnakom, koreniami a bylinkami a potrieme baklažánové plátky. Pečieme 20 - 30 minút, záleží podľa hrúbky. 



Kým sa baklažán pečie, pripravíme pomazánku. Tvaroh zmiešame s mandľami a kečupom, ochutíme a počkáme na cesnak, ktorý sme dali piecť spolu s baklažánom. Keď je aj ten hotový, pridáme k pomazánke, spučíme vidličkou a celé ešte raz dobre premiešame (alebo môžeme zmixovať). 






Nasleduje posledná fáza: kompilácia :D Plát baklažánu potrieme nátierkou, preložíme druhým a ozdobíme zeleninou podľa chuti.




Ako sa vám páčia fotky? Celkom sa mi podarilo vyhrať sa s tým (aspoň dúfam :D).





7 komentárov:

  1. Odpovede
    1. mě právě ořechy došly asi před dvěma měsíci a už jsem měla absťák!
      snad se tedy taky dočkáš :P

      Odstrániť
    2. Dva mesiace bez orechov?! to by som veru neprežila :D

      Odstrániť
  2. vypadá to nádherně, miluju lilek na jakýkoliv způsob :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Mne celkom chutil, ale cuketu mám asi o chĺpok radšej :)

      Odstrániť
  3. lilek jsem nikdy neměla, nedá se to k něčemu přirovnat? krom cukety, tu jsem taky neměla :D jinak moc hezky nazdobené :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem.. a neviem k čomu inému by som to prirovnala, zrejme to budeš musieť vyskúšať naslepo :D ale ak ti nevadí zelenina, myslím, že si pochutíš :)

      Odstrániť