Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bravčové kúsky so zeleninou na kari

utorok, 21. mája 2013

Bravčové kúsky so zeleninou na kari

Nemám rada, keď neviem ako pomenovať tieto recepty. Sú to také obyčajné rýchlovky, ktoré sú jednoduché na prípravu aj na suroviny. Nie sú vlastne ničím výnimočné, ale práve preto sú vhodné do študentského receptára. Preto sem tento príspevok aj pridávam.

Je vhodne mäso marinovať aspoň 24 hodín, lepšie tak vsaje do seba chuť všetkých ingrediencií, ale nie je to nutnosť. Keď nemáte čas, obed je hotový za 20 minút.

Potrebujeme:

  • bravčové mäso (mala som karé)
  • lyžica (arašidového) oleja
  • lyžica horčice
  • lyžica kečupu
  • soľ, korenie
  • lyžička kari
  • zmes zeleniny 
Zmes premiešame a necháme marinovať cez noc. 


Potom už len na suchej panvici (zmes obsahuje olej) opečieme, aby sa mäso zatiahlo. Keď pustí šťavu, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút. Potom pridáme mrazenú zeleninu (ale najlepšia by aj tak bola čerstvá), premiešame a dusíme zvyšných 10 minút, kým mäso nie je mäkké. 


To je celá veda, už len naservírujeme. Napríklad so zakysanou smotanou a ľanovými semienkami..


.. alebo s hlávkovým šalátom preliatym olejom a octom balsamico. 





2 komentáre: