Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Zeleninová zmes s avokádovým dipom

pondelok, 27. mája 2013

Zeleninová zmes s avokádovým dipom

Viete ako varí vysokoškolák počas skúškového? Nijak. Alebo so zošitom v jednej ruke a varechou v druhej. Alebo sa spolieha na mikrovlnku (žehnajme vynálezcovi). V tomto období ja osobne nevarím nič čo trvá dlhšie ako desať minút, respektíve, čo by nezvládla za mňa rúra a ja zatiaľ môžem poctivo šprtať hovadiny informácie o hviezdnych atmosférach.

To ale neznamená, že rýchlovky nie sú zároveň aj chuťovky! To si predsa nebudeme odopierať. V takomto duchu sa niesol aj posledný výtvor. Ako teda naň?

Potrebujeme:

  • 4 hrste mrazenej zeleninovej zmesi
  • 1 plátok masla
  • pol avokáda
  • 1 strúčik cesnaku
  • bylinky (napríklad petržlenovú vňať)
  • citrónovú šťavu
  • tvrdý syr na strúhanie
Zeleninovú zmes vložíme do nádoby vhodnej do mikrovlnnej rúry a položíme na ňu plátok masla. Ohrievame také 3 minútky, kým nie je hotová. 

Dip pripravíme tiež podobne jednoducho. Zrelé avokádo rozpučíme vidličkou, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, bylinky, prípadne soľ a korenie a pokvapkáme trochou šťavy z citróna. K zmesi vmiešame nastrúhaný syr a podávame s teplou zeleninou, aby sa syr trošku rozpustil :)





Nejako vábne to síce nevypadá, ale chutí to dobre, hlad to zaženie a tak sa môžeme ďalej nerušene venovať otravným školským povinnostiam. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára