Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šošovicový prívarok

nedeľa 26. októbra 2014

Šošovicový prívarok

Ani neviem kedy som naposledy jedla šošovicu. Avšak, nejak som si na ňu tento víkend spomenula. Výborne, bude prívarok! Pekne hustý, výživný a hlavne hrejivý do tohto nanič počasia ☁☁☁ ☂. A s jedným polotekutým volským okom, poprosím! Ďakujem.. ☺

Pripravíme si:
  • 100 g šošovice, v suchom stave
  • trochu masla
  • 1/2 ČL mletej údenej papriky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL soli
  • 1 bobkový list
Večer pred varením si nachystáme šošovicu - zalejeme ju vodou a uložíme spinkať. Na druhý deň vodu zlejeme, šošovicu dobre prepláchneme a budeme dúfať, že nás nebude až tak veľmi nafukovať. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme údenú papriku (to nám navodí pocit, že prívarok obsahuje klobásku ☺ Alebo si tam jednu nožičku rovno prihoďte..), čierne korenie, bobkový list, soľ, zamiešame a vsypeme šošovicu. Chvíľu restujeme, aby sa obalila maslom a potom zalejeme šálkou vody. Varíme zhruba 40 minút a priebežne dolievame vodu tak, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu prívarku. Na záver bobkový list vyberieme, prívarok vylejeme na tanier a podávame s volským okom.





Ako ste prežili dnešnú nedeľu? Tešíte sa, čo prinesie nový týždeň?

2 komentáre:

  1. toto mi skôr pripomína volské oko so šošovicou, než prívarok.... vôbec ma to neohúrilo..ešte, že sú tu oveľa kvalitnejšie recepty..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž, nie každý deň je nedeľa :) a občas sa všetko nepodarí. Aj tak ďakujem za komentár!

      Odstrániť