Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bentó week #5: Cuketový šalát s Balkánskym syrom

štvrtok 20. novembra 2014

Bentó week #5: Cuketový šalát s Balkánskym syrom

Prevažná časť mojich jedál vzníka nasledovným spôsobom: Hmm, tomuto sa blíži dátum spotreby.. Tohto by som sa už mala zbaviť.. Keď nemáš čo, daj tam mrkvu.. S cesnakom všetko chutí lepšie.. To ale neznamená, že uvedené pokrmy nie sú chutné, práve naopak! Niekedy sa mi tak podarí objaviť nečakané kombinácie, ktoré prekvapivo fungujú. V tomto prípade však až o taký závratný experiment nešlo. Skôr by sa to dalo klasifikovať ako prípad núdze, pretože som potrebovala niečo do práce a kvôli nedostatku času som sa nedostala do obchodu. Zachránila ma cuketa na balkóne a Balkánsky syr v mrazničke. Vopred sa ospravedlňujem všetkým, ktorí by mali existenčný problém s pomenovaním tohto mixu šalátom, ale podľa mňa spadá do tej kategórie, ktorej sa v poslednej dobe držím. Zase som sa zakecala, prejdime už k.. ani receptom to nemožno nazvať.. inšpirácii?
  • 1 cuketa
  • 1 veľká mrkva
  • 1 strúčik cesnaku
  • maslo
  • bylinková soľ
  • 100 g Balkánskeho syra
Na troche masla orestujeme mrkvu nakrájanú na šikmé kolieska, potom pridáme cuketu nakrájanú na kocky a pretlačený cesnak. Zeleninu opekáme, kým nechytí trochu farby, ochutíme bylinkovou soľou a podlejeme vodou. Dusíme domäkka. Na záver ešte do teplej zmesi pridáme rozdrobený Balkánsky syr (ten môj som musela na pár sekúnd vložiť do mikrovlnky, aby aspoň trochu povolil a dal sa krájať..), prenesieme do krabičky a hotovo!




Ako pri varení postupujete vy? Držíte sa striktne receptu, alebo radšej improvizujete?

2 komentáre:

  1. já se nejradši držím receptu, jen málokdy zaimprovizuju :) cuketový salát určitě vyzkouším, mňam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyskúšaj, budem sa tešiť. Niekedy je dobré staviť na istotu a sledovať recept, vyplatí sa to najmä, keď varíš pre niekoho iného, nielen pre seba, teda keď nie je úplne jedno, ako dopadne výsledok. Aspoň ja sa tým riadim.

      Odstrániť