Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šošovicovo - vajíčkový šalát

nedeľa 30. novembra 2014

Šošovicovo - vajíčkový šalát

V zime je to so zeleninou ťažké. Obchody sú jej síce plné, ale ich pôvod je prinajmenšom pofidérny a cena niekedy až nekresťanská. Preto sa snažím vyberať sezónne druhy, no aj to človeku už po čase začne liezť trochu na nervy a žiada si to nejakú zmenu. Keďže teplé šaláty sú stále mojimi favoritmi, rozhodla som sa tento raz zaradiť do jedálnička strukoviny. Konkrétne šošovicu, pretože tú mám, myslím, najradšej (alebo že by to bola fazuľa? ťažké rozhodovanie..) K šošovici jednoznačne patrí vajíčko a preto keď to skombinujeme, dostaneme čo? Výborný šalát!

Potrebujeme naň:
  • 50 g šošovice (v suchom stave)
  • 2 vajcia uvarené natvrdo
  • malú cibuľku
  • 1 paradajku (pochybného pôvodu)
  • 1 - 2 ČL dijonskej horčice
  • 1 - 2 ČL cesnakového oleja
  • bylinkovú soľ podľa chuti
Šošovicu si namočíme dopredu, najlepšie cez noc. Potom vodu vylejeme, prepláchneme ju a dáme variť do novej vody. Popri tom uvaríme dve vajcia natvrdo. Cibuľku a paradajku nakrájame na drobné kocky a zmiešame s horčicou, olejom a soľou. Pridáme uvarenú šošovicu a vajíčka nakrájané na kocky. Hotovo! Rýchle, jednoduché a pritom tak dobré.




Až teraz som si uvedomila, že už je prvá adventná nedeľa. Strašne to letí! Ani sa nenazdáme a už tu budú Vianoce. 

8 komentárov:

  1. Hej, strašne rok uletel. Ešte si spomínam na tvoje vianočné a silvestrovské články jak keby som ich čítala pred mesiacom...XD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čože? To fakt? Veď na tie si nepamätám ja sama :D Máš môj obdiv :D

      Odstrániť
  2. Aj ja som milovníčka šošovice, takže toto vyskúšam :D Čo hovoríš na červenú šošovicu? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Červenú som veru ešte neskúšala, ale už dlho mám na ňu zálusk. Len som potrebovala najprv spotrebovať túto klasickú :D

      Odstrániť
    2. To aj s obyčajnou šošovicou, takže s červenou to tiež musí byť delikatesa ;) ja sa po nej určite poobzerám, ďakujem za tip!

      Odstrániť
    3. Červenú šošovicu jem aj v polievke aj samotnú(varenú s brokolicou a kečupom), ale aj v zeleninovom soté... Mám ju veľmi rada.

      Odstrániť
    4. Samé chvály na ňu, normálne ste mi urobili chuť! :D

      Odstrániť