Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šošovicovo paradajková "polievka"

pondelok 9. marca 2015

Šošovicovo paradajková "polievka"

Po pár slnkom prežiarených dňoch má ten dnešný trochu pochmúrnejšiu atmosféru. Pôvodne som plánovala vydať sa na prechádzku a chytať trochu vitamínu D, ale keďže sa situácia vyvinula inak, mením plány a zrejme ostanem doma. Nie je síce vyslovene hnusne, ani teploty asi nie sú extrémne nízke, no ktosi sa rozhodol, že kúriť už netreba a radiátor je takmer studený, preto som akási skrehnutá a najradšej by som zaliezla pod deku. Tak som si i k obedu pripravila kotol šošovicovo paradajkového čohosi, čo mi poriadne prehrialo útroby (a nepríjemne spáli jazyk, lebo som nedočkavá).

Na jednu extra mega veľkú misu potrebujeme:
  • 40 g šošovice, v suchom stave
  • 1 červenú cibuľu
  • trochu olivového oleja
  • konzrevu (400 ml) lúpaných paradajok
  • mleté černe korenie a bazalku podľa chuti
  • trochu syra gouda na ozdobu
Šošovicu na noc namočíme do vody a na druhý deň prepláchneme pod tečúcou vodou. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme k nej šošovicu a dobre premiešame, aby sa obalila olejom. Ochutíme bazalkou a korením a zalejeme celou plechovkou paradajok. Varíme maximálne 10 minút a podávame s nastrúhaným tvrdým syrom.




Pozor na jazyk a nepopáľte sa tak ako ja!

3 komentáre: