Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bábovka trojfarebná

štvrtok 24. januára 2013

Bábovka trojfarebná

Ako som sľubovala, konečne je tu príspevok, ktorý má čo to so serióznym pôsobením v kuchyni.

Pre vysokoškoláka na internáte s dvojplatničkou je tento recept nepoužiteľný, ale keby ste chceli doma zapôsobiť na zvyšok členov rodiny, je na to ako stvorený, pretože ako sa hovorí, za málo peňazí dostanete veľa muziky. Že ako to myslím? Postup je nenáročný a výsledok poteší nielen chuťové zmysly, ale povedzme aj tie zrakové.

Na túto bábovku nepotrebujete žiadnu múku. Neobsahuje ani veľa ingrediencií. Čo by vám ako tak mohlo zasiahnuť do rozpočtu, je vyšší počet vajec. No ale poďme už k veci.

Zoženieme si:

(Prosím vás, tá bábovka fakt nie je tak príšerne obhorená ako to ukáže na obrázku. To len ten foťák tak nejak zvýraznil to čo nemal :D)

Bielka vymiešame s cukrom do hustej peny. Ja som dávala cukor trstinový, ale nie je podmienkou.



Potom pridáme do zmesi olej, žĺtka a pol balíčka prášku do pečiva. Poriadne premiešame.

Mimochodom, tá stierka, ktorú mi doniesol Ježiško je famózna :D
Pripravíme si 3 pudingy s ľubovoľnou príchuťou, ideálne tak, aby jeden bol tmavý, druhý svetlý a tretí nejaký farebný. Ja som použila tieto:

čokoláda, banán, pistácia

Teraz prichádza jediná problematická časť: rozdeliť cesto na približne tri rovnaké časti.. a do každej nasypať obsah sáčku.



No a už iba nalievame do bábovkovej formy, najlepšie v uvedenom poradí:


Dáme piecť asi na trištvrte hodinu, ale kontrolujeme! (To by som nebola ja, keby sa mi aj v takomto primitívnom postupe nepodarilo niečo domrviť. Formu som dala do rúry na rošt dosť blízko k "stropu". Samozrejme, bábovka nabobtnala a keď som ju vybrala skontrolovať, celú hornú fasádu som jej obtrela o vrch rúry. Takže v priebehu pečenia som ešte musela prehadzovať rošt do spodného regálu, no proste zase nervy :D ale podarilo sa, aj keď potom nebola taká krásne nafúknutá, pretože týmto zásahom do jej štruktúry trocha spľasla.. nevadí)


Necháme trochu vychladnúť a potom oddelíme od formy. Krájame a tešíme sa, že každý kúsok bábovky má úplne inú mozaiku :D (ak teda ste z tých, ktorým takéto somariny robia radosť.. ako mne :D).




Pozor, prudko návykové! Keď ju mamka upečie a zoberie niekam na návštevu, fakt nemá dlhé trvanie. Keďže v nej nie je múka, je vláčna a ľahká a určite vhodná na raňajky, napríklad s kakaom ;) Dobrú chuť! 




2 komentáre:

  1. fantastická, zjedla sa rýchlejšie ako sa piekla :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aaach tak to ma strašne teší, som rada, že chutila :) ďakujem

      Odstrániť