Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Petržlenové hranolky s hráškovým dipom

piatok 3. mája 2013

Petržlenové hranolky s hráškovým dipom

Po zelerových hranolkáchpetržlenovej kaši či hrachovej kašičervenej repe a mrkve na X spôsobov, tu máme zase ďalší príspevok venovaný príprave zeleniny. No a keďže hranolky ako také sú veľmi obľúbeným jedlom, po zelerových som sa rozhodla urobiť aj tie petržlenové. A aby to nebolo stále to isté, pripravila som si ich s hrachovým dipom, do ktorého ich jednoducho namáčame.

Postup na hranolky je rovnaký ako minule. Petržlen ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.


 Rozložíme ich na papier na pečenie, pokvapkáme arašidovým olejom, osolíme, posypeme údenou paprikou (alebo inými koreninami). Môžeme pridať niekoľko strúčikov cesnaku.


Pečieme 15-30 minút, veľmi záleží na tom, na aké hrubé kúsky petržlen nakrájame. Ja som to s tými 15 minútami aj trochu prepískla :D

Kým sa petržlen pečie, pripravíme si dip z hrášku. Tretinu či pol konzervy sterilizovaného hrachu (alebo viac, podľa počtu stravníkov) rozpučíme vidličkou. 


Pridáme dve malé lyžičky jogurtu, napríklad pokvapkáme citrónovou šťavou, alebo pridáme kvapku balsamico octa, dochutíme bylinkami (ja som dala moje obľúbené provensálske) a prípadne môžeme pridať aj cesnak, ktorý sme dali piecť s petržlenom. 



No a sme hotoví, už to len spojíme dokopy a konzumujeme.




Čo sa môjho osobného názoru týka, hranolky boli super, ale myslím, že viac mi chutili tie zelerové. Asi to bude aj tým, že tieto mi trošku prihoreli :D Ale určite som na ne nezanevrela a v budúcnosti sa k nim vrátim.




4 komentáre:

  1. dneska jsem zdělala poslední petržel:(:D ale někdy je zkusím!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jee to vypadá skvěle, hlavně ten hráškový dip mě láká!

    OdpovedaťOdstrániť